De eerste Cambio deelwagen in Geel kwam er op de parking van Sanofi en Cipal.© Tommy Maes

Cambio wil autodelen verder uitbreiden

Geel

Het autodeelysteem van Cambio is sinds twee jaar in gebruik in Geel. Er zijn zeven deelvoertuigen beschikbaar op zes vaste staanplaatsen. Maar Cambio en de stad bekijken of ze dat nog kunnen uitbreiden.

De zes plekken van de deelauto’s zijn aan het station, jeugdcentrum De Bogaard, Ziekenhuis Geel, IOK, hogeschool Thomas More en Sanofi. “Dat zijn in feite allemaal haltes aan de buitenrand van het centrum. Als je weet dat één op de drie Gelenaars ouder is dan 60 heb je eigenlijk een groot potentieel aan gebruikers, maar die de afstand vanuit het centrum te ver vinden. Je kan toch moeilijk met de auto naar de deelauto rijden”, vraag Arlette Dilliën (Durf).

Volgens schepen Luc Van Laer (CD&V) komt er nu budget vrij om bijkomend vijf nieuwe deelauto’s in Geel te plaatsen. “Voor eventuele nieuwe locaties kijkt Cambio naar de meest gebruikte deelauto’s, de spreiding over de stad en waar gaten opgevuld kunnen worden. Er is ook advies gevraagd aan de AGM (adviesraad gemeentelijke mobiliteit, red.).” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners