COMMENTAAR. Hannes van der Bruggen doet de meest absurde suggestie van het seizoen

© VDB

We zullen het maar op de emotie na de wedstrijd steken. Hoewel Hannes Van der Bruggen al in trainersplunje stond, had hij nog niet alles op een rijtje. Ook de invloed van zijn trainer Yves Vanderhaeghe, een chronische criticaster van de scheidsrechters, zal ongetwijfeld hebben meegespeeld. Van der Bruggen is in het voetbal wat men noemt een ‘slimme jongen’ maar nu was hij het even kwijt na dat doelpunt in de laatste minuut tegen Charleroi.

Ludo Vandewalle

LEES OOK. KV Kortrijk-speler haalt uit naar Belgische refs en roept op om Delferière en Vertenten nieuwe kans te geven

Van der Bruggen riep zowaar op om Bart Vertenten en Sebastien Delferière terug te halen omdat het huidige scheidsrechterskorps niet voldoet. Hij voegde er nog aan toe dat hij ‘niet weet hoe het precies met het onderzoek zit’. Misschien is dat dan wel een reden om zo’n oproep niet te lanceren. Vertenten en Delferière werden door het federaal parket aangeduid als scheidsrechters die betrokken kunnen zijn in een van de grootste schandalen uit het Belgisch voetbal. Beiden zijn onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen, maar hier is wel sprake van een erg kort geheugen. Een voetbalgeheugen zeg maar, waar de waan van de dag soms nog te traag gaat.

Even ter herinnering: beide refs worden ervan verdacht dat ze te nauwe banden onderhielden met voetbalmakelaar Dejan Veljkovic waarvan het parket zegt dat die op zijn minst heeft gepoogd de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren te beïnvloeden. Voor de voetbalbond genoeg om beide scheidsrechters te schorsen, te roepen dat ze nooit meer een wedstrijd zullen fluiten. In zijn drukke dagen als voetbalprof is dat Van der Bruggen wellicht ontgaan. We willen het niet eens hebben over de reacties van het publiek als die twee opnieuw fluiten en eens een foutje maken. Ook Vertenten en Delferière zijn daar niet bij gebaat. En het al beschadigde Belgische voetbal nog minder.

De oproep kadert in het welbekende afschuiven van de schuld op de ref. Van der Bruggen had ook kunnen wijzen op de verdedigende blunders van zijn ploegmaats bij Kortrijk bij de twee tegengoals voor Charleroi. Maar dat is natuurlijk moeilijker, naam en paard noemen van mensen met wie je dagelijks in de kleedkamer zit. We hebben misschien al betere scheidsrechters gehad. Misschien, want de verliezers zeuren al jaar en dag over het niveau van de refs. Van der Bruggen voegt er nog een absurde suggestie aan toe. De winnaars hoor je nooit.

© Photo News

Meer over Hannes Van Der Bruggen

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video