Arno Aerden, schepen voor kinderopvang bij school WIGO© IF

Gezocht: begeleiders voor buitenschoolse activiteiten

Essen -

De gemeente Essen breidt het project van buitenschoolse activiteiten uit naar twee extra scholen. “We zoeken vrijwilligers om activiteiten voor één uur per week mee te begeleiden”, zegt Arno Aerden (Vooruit), schepen voor Kinderopvang.

“Via het decreet BOA, wat staat voor Buitenschoolse Opvang en Activiteiten, stimuleert de overheid gemeenten om in scholen extra activiteiten te organiseren. Dat gaat bijvoorbeeld over voorleesuurtjes, ontspanningsmomenten of creatieve workshops”, legt Arno Aerden uit. “De bedoeling is om kinderen te laten kiezen uit veel activiteiten die zowel leuk, maar ook educatief zijn.” 

“Dit schooljaar liep dat al goed in WIGO, de school in Wildert. Zowel kinderen als ouders vonden dat een succes. Daarom beslisten we om voor volgend schooljaar het BOA-project uit te breiden naar twee extra scholen: Mariaberg Centrum en Vinho in Horendonk.”

“De gemeente zoekt vrijwilligers en organisaties die gedurende tien weken één uurtje per week een activiteit mee willen begeleiden. Op maandagavond 13 mei om 20u geven we in de raadzaal van het gemeentehuis meer informatie. Door meer mensen hierbij te betrekken, willen we de buitenschoolse opvang en activiteiten naar een hoger niveau tillen”, besluit Arno Aerden. (SDK)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners