Schepen Wout De Meester en natuurdeskundige Floren De Rop pronken met het zilveren boslabel.© Stad Sint-Niklaas

Sint-Niklaas krijgt zilveren boslabel voor extra buurtbossen: “Goud ligt binnen handbereik”

Sint-Niklaas -

Sint-Niklaas heeft op het congres van de Bosalliantie in Brugge het zilveren boslabel gekregen. De stad wordt zo beloond voor de aanplant van 6,6 hectare extra bos.

Gemeenten die meer dan tien hectare bebosten, namen een gouden label mee naar huis. Wie de kaap van vijf hectare rondde, kreeg zilver. Met 6,6 hectare haalde Sint-Niklaas dus het zilveren label binnen.  “We hebben de ambitie om in elke buurt en deelgemeente een toegankelijk buurtbos te creëren”, zegt schepen voor Natuur Wout De Meester (Groen). “Zo werden en worden er RUP’s gemaakt voor de buurtbossen in het Bolleakkergebied, De Raap, het Sportkringpark, speelbos Ter Beke in Sinaai, het speelbos Mierennest in Belsele, Stadsrandbos Noord en stadsbos Puitvoet.”

“Op verschillende plaatsen plantten we al heel wat bomen. Dat we daarvoor nu al het zilveren boslabel binnenhaalden, is een flinke opsteker”, aldus De Meester. “Door recente aankopen op onder andere Puitvoet en bosaanplanten die in de pijplijn zitten, zal de bosoppervlakte volgend jaar verder aantikken. Het gouden label ligt dus binnen handbereik.”

LEES OOK. Stadsbos Puitvoet breidt opnieuw uit met 2,5 hectaren

De bosteller staat in Sint-Niklaas inmiddels op 16,46 hectare. “Ook burgers, bedrijven en organisaties staken, vaak met steun van de stad, de handen uit de mouwen om bossen te planten.” (yjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER