Ann (59) uit Brugge wijst politici op ludieke manier de deur

© rr

Een bordje om politici vriendelijk duidelijk te maken dat ze niet moeten proberen. Dat hangt bij Ann uit Brugge aan de gevel. Niet haar eerste stunt trouwens, want begin dit jaar vroeg ze al om enkel “liefdesbrieven” in haar bus te posten.

tlg

Politici op huisbezoek kijken dezer dagen vreemd op in de Molenmeers in Brugge. Want daar pakte Ann Snoeck (59) opnieuw uit met een opvallende boodschap aan haar gevel: Waarde Brugse politici, gelieve niet aan te bellen. 14-10-2018 ben ik sowieso in goede stemming! It’s my birthday. Ann kreeg sindsdien effectief geen bezoek meer van kandidaten voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen.

LEES OOK. Ann (58) krijgt al maanden liefdespost dankzij een sticker: “Misschien geraak ik zo toch nog van straat?”

U herinnert zich Ann Snoeck misschien wel nog. Want begin dit jaar hing ze al een opvallende sticker op haar brievenbus. Only Love Letters, stond er toen te lezen. Een boodschap die duidelijk heel wat zieltjes won, want Ann kreeg tientallen liefdesbrieven en -kaartjes in de bus. “Ik heb die allemaal beantwoord”, zegt de vrouw. “Maar de echte liefde heb ik er niet door gevonden (lacht).”

De inspiratie voor haar nieuwste geveldecoratie kreeg ze een tijdje geleden. Nadat twee kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zich bij haar thuis kwamen voorstellen. En toen een tweetal weken geleden enkele andere dat ook nog eens aankondigden tijdens een feestje op de Vismarkt.

“Keuze al gemaakt”

“Ze willen allemaal hun programma uit de doeken doen, maar dat maakt mij eigenlijk echt niets uit. Bovendien vind ik die huisbezoeken een beetje achterhaald”, zegt Ann. “Ik ben tevreden in Brugge en ik weet al op wie ik ga stemmen. Ik ga altijd voor kandidaten die ik ken, los van de partij waarvoor ze staan. Want ik ga ervan uit dat iedereen zijn best doet en met de beste bedoelingen in de politiek stapt.”

En dus bedacht Ann een manier om de politici duidelijk te maken dat ze liever geen huisbezoekjes krijgt. Ze maakte het bordje zelf en hing het woensdagmorgen op. “Het is niet gelogen, hoor. Ik ben effectief jarig op de dag van de verkiezingen. Dus ik zal sowieso in een goeie stemming zijn, dat spreekt voor zich (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer