De rechtbank in Turnhout moet zich uitspreken over een geval van verkeersagressie in Herentals.© rr

Bestuurder (50) hoopt op vrijspraak voor aanrijden automobilist: “Man sprong zelf op voorruit”

Herentals -

Een 50-jarige man uit Herentals hoopt op de vrijspraak na een geval van verkeersagressie op 25 juni van vorig jaar in Herentals. Een andere automobilist belandde tijdens de ruzie op de motorkap van de auto van de beklaagde.

De rechtbank veroordeelde half januari van dit jaar J.C. (50) uit Herentals bij verstek tot een effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro omdat hij in juni vorig jaar een andere bestuurder had verwond. Tijdens een verkeersconflict reed de 24-jarige A.M. uit Herentals de auto van J.C. klem. De twintiger stapte uit zijn auto en ging voor het voertuig van C. staan. Die laatste duwde het gaspedaal in en reed de andere bestuurder aan terwijl die voor zijn wagen stond. Het slachtoffer belandde in de buurt van de Sint-Jobsstraat in Herentals op de motorkap en raakte gewond nadat hij van de auto viel. Ook A.M. werd veroordeeld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer tot een celstraf van vier maanden met uitstel.

J.C. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling bij verstek. Het Openbaar Ministerie vroeg om de celstraf van zes maanden te bevestigen. “Een buurtbewoner die zijn stoep aan het vegen was, zag dat J.C. gas gaf toen de andere man voor zijn auto stond”, zei openbare aanklager Anke Verschaeren. “J.C. werd in april 2021 veroordeeld voor alcoholintoxicatie. Hij volgde in april en mei 2022 een cursus agressiebeheersing, maar hij heeft de boodschap blijkbaar niet zo goed begrepen.”

De raadsman van J.C. vroeg toch om zijn cliënt vrij te spreken en ontkende dat hij de andere bestuurder moedwillig had aangereden. “Een rustig zondagsritje veranderde in een helse ervaring”, pleitte meester Fréderic Verpoorten. “De andere partij reed mijn cliënt klem en was verbaal agressief. Zonder blikken of blozen is de man op de voorruit gesprongen.”

Het vonnis volgt in de loop van de maand mei. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals