Chinese Zheng verrast ex-nummer één Naomi Osaka in Rome, milieuactivisten verstoren andere wedstrijden met confetti

De Japanse Naomi Osaka (WTA-173) heeft zich maandag niet voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Rome (4.791.105 euro) kunnen plaatsen. De voormalige nummer één van de wereld moest in 1 uur en 24 minuten met 6-2 en 6-4 het hoofd buigen voor de Chinese Zheng Qinwen (WTA-7).

Jens Heylen
Bron: BELGA

Osaka keerde dit seizoen terug in competitie na een sabbatperiode van vijftien maanden, waarin ze moeder werd. Hoewel gravel nooit haar favoriete ondergrond was, leverde ze in de Italiaanse hoofdstad een van haar beste prestaties dit seizoen. Alleen op het hardcourt van Doha deed ze midden februari met een kwartfinale nog beter. 

Met het Australian Open van 2019 en 2021 en het US Open van 2018 en 2020 heeft Osaka vier Grand Slams op haar palmares. Dit jaar werd ze op de Australian Open al in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze hoopt beter te doen tijdens Roland Garros, dat op 26 mei in Parijs van start gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Protestacties

Die andere achtste finale tussen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-16) en de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-32) werd in de tweede set onderbroken nadat milieuactivisten van de beweging ‘Laatste generatie’ het tenniscourt betraden. De activisten droegen oranje vestjes en trokken naar het midden van het tennisveld. Ze gooiden een vloeistof en confetti op de grond. De ordediensten haalden ze daarna van het terrein. Keys won na het oponthoud in 6-2 en 6-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op een ander court vond een wedstrijd in het dubbeltoernooi bij de mannen plaats. Ook daar kwamen twee militanten op het terrein, die met vloeistof en confetti gooiden. In afwachting van de aankomst van de politie werden de tribunes geëvacueerd.

De milieubeweging startte met vreedzame acties in Italië in 2022 tijdens de parlementsverkiezingen. De activisten roepen politici van alle overtuigingen op om van het klimaat een prioriteit te maken.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis