Binnenkort worden er ook publieke laadpalen in gebruik genomen op andere plaatsen in Nijlen.© rr

Eerste bijkomende publieke laadpaal is actief in Nijlen

Nijlen -

Sinds kort kunnen bezitters van een elektrische auto ook op de parking in de Nonnenstraat in Nijlen een publieke laadpaal gebruiken. Dit is de eerste in een hele reeks die binnenkort bijkomend beschikbaar zijn.

“De komende jaren zal het aantal elektrische wagens sterk toenemen. Naast meer fietsgebruik, openbaar vervoer en deelmobiliteit, zal dit belangrijk zijn voor een gezonde omgeving en minder impact op het klimaat. Dit vraagt aangepaste laadinfrastructuur, die mee zal moeten uitbreiden”, klinkt het bij het lokale bestuur van Nijlen. 

“De gemeente heeft enerzijds een plan uitgewerkt met strategische locaties waar de komende jaren mogelijk publieke laders zullen worden geplaatst. Anderzijds kan je als particulier ook zelf een aanvraag doen.” De parkeerplaatsen aan de laadpunten worden voorbehouden voor elektrische voertuigen. De bedoeling is er enkel te staan tijdens het opladen zelf, zodat ook andere gebruikers de kans krijgen om te laden.

Binnenkort worden ook publieke laadpalen in gebruik genomen op de Graanweg, in de Gemeentestraat, de Zandlaan, de Grote Puttingbaan, het Bevels Heerdplein, Bevel Dorp en in de Woeringenstraat.

“Kan je zelf geen laadpaal installeren bij je thuis, dan heb je voor je elektrische wagen recht op een publieke laadpaal binnen een straal van 250 meter van je huis. Dat is zo volgens het principe ‘Paal volgt wagen’”, legt het lokale bestuur uit. “Zo’n paal aanvragen is gratis en doe je via www.vlaanderen.be.” (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners