Europees voetbal

Europa League-finale ver weg voor Lukaku, sterren staan gunstig voor De Ketelaere

© epa-efe

Een Europa League-finale met Romelu Lukaku en ‘halve Belg’ Mile Svilar versus Charles De Ketelaere? Was mooi geweest, maar het ziet er alvast van de kant van Roma niet goed uit.

Bart T'Jampens

Thuis tegen Bayer Leverkusen trof Lukaku voor de Romeinen nog wel de lat, maar het was de kersverse Duitse kampioen die op voorsprong kwam, met dank aan Florian Wirtz. Hij strafte geknoei in de Italiaanse verdediging af. In de tweede helft werd het nog erger voor de giallarossi, toen Robert Andrich de 0-2 maakte. Een finale is veraf voor Lukaku en Svilar.

Dan ziet het er voor Charles De Ketelaere een stuk beter uit. Zijn Atalanta kwam vrij snel op voorsprong bij Olympique Marseille: een mooie aanval werd koel afgemaakt door Gianluca Scamacca. Lang duurde het niet voor L’OM ook mocht juichen. Verdediger Chancel Mbemba, in een ver verleden nog bij Anderlecht, borstelde van buiten de zestien de gelijkmaker binnen na een hoekschop. Daarna wist de club uit Bergamo die 1–1 wel vast te houden. De Ketelaere houdt woensdag 22 mei, de dag van de finale, best vrij in zijn agenda.