De Kobo Clara Colour, Kobo Libra Colour, Kobo Clara BW, Amazon Kindle 2022 en Kindle Paperwhite Signature Edition
Volledig scherm
De Kobo Clara Colour, Kobo Libra Colour, Kobo Clara BW, Amazon Kindle 2022 en Kindle Paperwhite Signature Edition © Yorick Dupon

REVIEW. Kobo of Kindle: welke e-reader komt als beste uit de test?

Wie van fysieke naar digitale boeken wil overstappen, moet een belangrijke keuze maken bij de aankoop van een e-reader. Kies je een Kindle van het Amerikaanse Amazon of een Kobo van het Japanse Rakuten? De verschillen tussen beide bedrijven zijn namelijk groot, ontdekten we tijdens het vergelijken van vijf e-readers. We sommen de vijf grootste verschillen op.

8 reacties

  • Marjan Schuurman

    1 week geleden
    Voor een abonnement van Kobo kun je die beter niet afsluiten via bol.com . Zij kunnen namelijk geen wijzigingen zoals rekeningnummer door geven. Je moet bij hun dus eerst opzegging en opnieuw weer aansluiten. Nu mij dit is overkomen ben ik rechtstreeks aangesloten. Omdat ik een Kobo ereader heb . Konden ze mij helpen de boeken te behouden.
  • jean-paul verstraete

    2 weken geleden
    Heb een van de eerste lichting Kobo. Bij een boek van meer of 200blz. Is het lang wachten op de volgde blz. Je kan dezelfde blz.twee maal lezen eer hij ververst.Zeker naar het einde toe van het boek. Ook zeer overroepen wat betreft gratis boeken. Engelstalige heel veel. Aanbod Nederlandse zeer beperkt. Gewone bib is gratis en veel meer keuze.
  • Katrien Marien

    2 weken geleden
    Ook bij Kindle kan je boeken via een computerprogramma uploaden.
  • Melanie Voortwis

    2 weken geleden
    Vergeten te melden dat je ook bijv. Boeken kan kopen of downloaden van Google boeken of gewoon zo van internet, deze kan je ook prima in je Kobo ereader zetten. Het hoeft niet perse van Rakuten te zijn. Boek kopen op Kobo duurt hoogstens 30 seconden van kiezen, betalen, uploaden en kunnen beginnen met lezen. Ik heb bijv digitale studieboeken van Study Store op mijn ereader staan, 2 boeken van Google Boeken, 1 internet gedownload boeken en rest van Rakuten. Alles leest prima. Geen problemen.
  • Melanie Voortwis

    2 weken geleden
    Grootste verschil is dat Kindle gebonden is aan Amazon en ook enkel kan betalen met een creditcard. En niet iedereen kan met een een creditcard betalen. Zoals mensen met een uitkering of wie in verleden een schuld hebben gehad (los van door wie het komt, bijv. Slachtoffers van fraude of oplichting vallen hier ook onder). Dus hier een Kobo. Puur vanwege de betaalmogelijkheden. Best een belangrijk verschil.