© Theo Derkinderen

Dieven roven voor duizenden euro’s aan gereedschap

Dieven hebben de bestelwagen van Gyprocwerken Claisse uit Sint-Katelijne-Waver leeggeroofd. Dat gebeurde in de Kurassiersstraat in Mechelen, waar

een werknemer van het bedrijf woont. Er werd voor meer dan vijfduizend euro aan spullen

meegenomen.

Theo Derkinderen

Werknemer Dylan Van de Vliet had de bestelwagen aan zijn woning in de Kurassiersstraat geparkeerd. “Ik lag nog in mijn bed toen er aan de deur werd aangebeld. Ze kwamen me verwittigen dat de schuifdeur van de bestelwagen openstond. Dat was natuurlijk niet normaal, want ik was er zeker van dat ik de bestelwagen ’s avonds op slot had gedaan”, zegt Dylan.

Dieven hebben het slot van de achterdeur geforceerd en hebben zich zo toegang tot de laadruimte kunnen verschaffen. “Het gereedschap dat erin zat, is meegenomen. Het ging om verscheidene toestellen: een laser, een bouwstofzuiger, schuurmachine, slijpschijf en zaagmachine. De totale waarde van de buit bedraagt meer dan vijfduizend euro”, zucht zaakvoerder Jurgen Claisse. “Een geluk bij een ongeluk is dat we net aan het werk waren in een woning en dat daar al heel wat gereedschap lag. Anders was de buit van de dieven heel wat groter geweest. We konden onze werkzaamheden na de vaststellingen door de politie dus ook gewoon voortzetten.”

Niemand in de buurt heeft iets van de inbraak gemerkt. “Nochtans is het hier een dichtbevolkte wijk. Maar noch wij, noch andere buren hebben iets gehoord of gezien”, pikt Dylan in.

Bende

Zaakvoerder Jurgen is ervan overtuigd dat hij de gestolen spullen nooit meer zal terugzien. “Wellicht is de inbraak het werk van een Oost-Europese bende. Een bende die gespecialiseerd is in inbraken in bestelwagens. Vermoedelijk zit alles al in het buitenland. De serienummers zijn wel doorgegeven als zijnde gestolen. Moesten er spullen bij een winkelier worden aangeboden voor een herstelling, dan zouden ze kunnen gerecupereerd worden. Al lijkt die kans mij heel klein te zijn.”

Voor Jurgen is het de eerste keer dat hij slachtoffer is van een inbraak. “En ik hoop vurig dat het meteen ook de laatste keer is geweest. De gestolen spullen moeten opnieuw worden aangekocht. Dat is een investering van meer dan vijfduizend euro. Enorm zuur, zo vlak voor de feestdagen.”

De jongste maanden zijn heel wat zelfstandigen het slachtoffer van inbraken. “Je hoort het, je leest het, maar je denkt nooit dat jij het volgende slachtoffer zal zijn”, zegt Jurgen nog.