© rr

Ruzie tussen schepen en buurtbewoner kent hoogtepunt in Berchem

Omdat de berichten op Facebook van buurtbewoner Ken Dupont steeds heviger worden, trekt districtsschepen van Mobiliteit Bruno De Saegher naar de politie. “Puur om mij te intimideren”, reageert de buurtbewoner.

elien van wynsberghe

Bewoner Ken Dupont pleit al jaren voor een veiligere omgeving voor basisschool De Heilige Familie in de Jan Moorkensstraat. “Nadat iemand op de straat van basisschool Het Avontuur, onze overburen, Help ik stik op de grond had geschreven, een boodschap waarmee aandacht gevraagd wordt voor propere lucht, had ik op Facebook een bericht gepost (zie foto). Meneer De Saegher zegt nu schrik te hebben gekregen van het woord oorlog en van fysiek geweld. Maar in mijn post vind je geen enkele aanleiding om aan te nemen dat ik hem op zijn neus zou slaan. Toch heeft hij nu de politie op mij afgestuurd. Vriendelijke mannen die mijn kant van het verhaal wilden horen. Maar dit is een poging tot intimidatie”, aldus Dupont.

Verandering van toon

“Het klopt dat ik meneer De Saegher, zonder hem te beledigen, zwaar aanpak op Facebook. Ik doe dat omdat ik wil dat hij zijn job doet, want politiek ben ik neutraal. Voor mij staat de veiligheid van de kinderen hier centraal.” Bruno De Saegher reageert dat de berichten van Dupont in zijn richting ‘crescendo’ gaan. “Hij wordt steeds heviger. Van die toonverandering heb ik melding gemaakt bij de politie. Iets wat ik overigens maandelijks doe. Want je wil niet weten wat voor dingenwij over ons heen krijgen. Een klacht heb ik niet ingediend. We leven in een democratie en Ken Dupont mag zeggen wat hij wil. Maar ik ben wel bezorgd over de manier waarop hij de zaken oppakt. En wat basisschool De Heilige Familie betreft, daar hebben wij een hele goede relatie mee. Sturen zij mij een formele uitnodiging om samen te zitten, dan ga ik daar altijd op in. Maar meneer Dupont denkt dat hij de buurt en de school vertegenwoordigt, terwijl dat niet zo is. Telkens opnieuw hervalt hij in zijn oude mantra, en daar heb ik de tijd niet voor.”