© Dirk Van de Velde

N-VA kiest voor sp.a en Open Vld in Mortsel

In Mortsel is vijf dagen na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe coalitie op de been gebracht. De N-VA van huidig burgemeester Erik Broeckx gaat verder met sp.a en wisselt CD&V in voor Open Vld. Broeckx blijft gewoon burgemeester.

doro

N-VA bleef in Mortsel veruit de grootste partij met 11 zetels op een totaal van 29. Er leek gezien de versnippering van de oppositie niet meteen een werkbare meerderheid mogelijk te zijn zonder hen, maar de keuze voor de coalitiepartners was minder evident. De bestaande coalitie met sp.a en CD&V had nog 15 in plaats van 16 zetels over, een behoorlijk nipte meerderheid dus.

Groen van voormalig burgemeester Ingrid Pira bleef de tweede partij met 8 zetels (eentje meer dan in 2012), maar daarmee lag een samenwerking moeilijk. De keuze is nu op Open Vld gevallen, hoewel die net als CD&V maar één zetel telt.

Broeckx blijft burgemeester, maar over de andere mandaten en de details van het bestuursakkoord zal nog verder worden onderhandeld. “De komende weken willen me met deze ploeg een beleidsakkoord uitwerken om van Mortsel een aantrekkelijke, welvarende en menselijke stad te maken”, zegt Broeckx. “Een stad waarbij we al onze inwoners willen betrekken, een stad met meer groen en waar Mortselaars zich thuis en veilig kunnen voelen, ook in het verkeer. De thema’s netheid en lokale economie krijgen nog meer aandacht dan vandaag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018