Basketbal NBA

Nog een Belg naar de NBA? Antwerpenaar Thijs De Ridder stelt zich beschikbaar voor NBA draft

© ATV

Antwerpen -

Antwerpenaar Thijs De Ridder heeft zich beschikbaar gesteld op de komende NBA-draft. De 21-jarige ex-speler van Telenet Giants Antwerp kent een sterk debuut in de Spaanse ACB bij Bilbao.

Patrick Ceulemans

Het gaat snel voor Thijs De Ridder. Vorig seizoen brak de 2m03 grote power forward op zijn negentiende volledig door bij Telenet Giants Antwerp. Hij won met de Giants in Vorst Nationaal de finale van de Beker van België versus Oostende, speelde de titelfinale (3-1 verlies tegen Oostende) en werd op de BNXT-Awards verkozen tot Belofte van het Jaar en Best Sixth Man of the Year.

Als 20-jarige verliet De Ridder de Giants door de grote poort en tekende hij een contract van voor twee seizoenen bij de Spaanse subtopper Bilbao. Op het EK U20 vorige zomer werd hij met de Young Lions knap vierde én werd hij opgenomen in de All Star Five. Hij is ondertussen al een vaste waarde geworden bij de Belgian Lions, die zo goed als zeker zijn van een zesde opeenvolgende EK in 2025.

Tweede Belg op de draft

Deze campagne kent hij bij Bilbao een knap debuut in de Spaanse Liga Endesa, na de NBA de sterkste competitie ter wereld. Bilbao bereikte ook de halve finale van de FIBA Europe Cup.

Naast AJ Mitchell flikkert er nu dus een tweede Belg op de NBA Draft. Brusselaar Toumani Camara (Portland Trail Blazers) speelt al in de NBA. De NBA Draft gaat op 26 en 27 juni door in New York (Barclays Center).

 

 

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen