Bonden schorten nieuwe staking Air France op
Franse vakbonden hebben een eerder aangekondigde vierdaagse staking bij Air France opgeschort. De bonden willen wachten op de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter bij moederbedrijf Air France-KLM om onderhandelingen te hervatten, na het eerdere vertrek van topman Jean-Marc Janaillac.
De afgelopen maanden legden personeel meermaals het werk neer om hun roep om meer loon kracht bij te zetten. De vijftien stakingsdagen zorgden in totaal voor een kostenpost voor Air France-KLM van ongeveer 400 miljoen euro.
Personeel zou vanaf 23 juni opnieuw vier dagen lang het werk neer willen leggen.
Vorige maand stapte Janaillac op, nadat het hem niet was gelukt buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien heeft een interim-bestuur de dagelijkse leiding. Het luchtvaartconcern streeft ernaar om zo snel mogelijk een vervanger voor Janaillac te vinden. Het liefst al ergens begin juli.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
-
PREMIUM
Van Acireale tot Savoca: onze reisexpert tipt de mooiste locaties op Sicilië uit ‘De Mol’ én vertelt wat het kost
Met wekelijks 1,6 miljoen kijkers beleeft ‘De Mol’ zijn beste seizoen sinds jaren. Daar heeft het schitterende achtergronddecor, het magnifieke Sicilië, zeker iets mee te maken. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je wat er allemaal te beleven is op de locaties uit het programma, deelt zijn eigen highlights en schetst hoe betaalbaar het Italiaanse eiland is. “Waar op Sicilië je ook rijdt met je huurauto, de pittoreske dorpen en idyllische uitzichten vliegen je om de oren.” -
Nederland verhoogt reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel, ook ons land adviseert reizigers “zeer waakzaam” te zijn
Nederland heeft het reisadvies voor Frankrijk aangepast van groen naar geel vanwege het verhoogde terreurniveau. Dat betekent dat reizen naar het land mogelijk is, maar dat reizigers extra alert moeten zijn. Ook België raadt landgenoten in Frankrijk aan om “zeer waakzaam” te zijn, bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken. -
-
Fietsen op de zeedijk? Let op deze regels om boetes tot 174 euro te vermijden
-
"Alsjeblieft, geen roekeloosheid meer": preventieorganisatie deelt schokkende beelden van Britse toerist (40) die op rotsen valt na mislukte sprong in poel
Op Tenerife ligt een toerist in het ziekenhuis na een stunt die dramatisch afliep. De 40-jarige Brit wilde van een dik tien meter hoge rots in het water springen, maar viel op de rotsen. Canarische organisaties ter preventie van ongevallen langs de kustlijn gebruiken de beelden nu om te waarschuwen voor dergelijke waaghalzerij. -
Pairi Daiza biedt 21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ aan, met direct contact met boerderijdieren
Dierenpark Pairi Daiza heeft zijn aanbod van logies uitgebreid met 21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ rond een miniboerderij. De 21 nieuwe kamers bieden een direct contact met de boerderijdieren. Het project werd donderdag voorgesteld tijdens een persconferentie in het park. -
Eurostar-tickets voortaan tot uur voor vertrek omwisselbaar
-
Singapore Airlines verbindt Brussels Airport na 20 jaar opnieuw met Singapore
-
Jobat
Waarom ligt je nettoloon zoveel lager dan je brutoloon?
Wie zijn of haar loonbrief één dezer dagen onder de loep neemt, ziet in eerste instantie een mooi (bruto)bedrag staan. Groot is echter de teleurstelling als je ogen iets verder naar beneden glijden. Wat onderaan je loonstrookje als nettoloon rest - en dus op je rekening belandt - is een pak minder. Jobat.be schetst welke factoren dit verschil veroorzaken. -
Michelin selecteert de “crème de la crème” onder de hotels, de Michelin Keys
Michelin heeft maandag voor het eerst een hotelgids uitgebracht, met 189 hotels in elke regio van Frankrijk. De bedoeling is hetzelfde te doen als met de wereldberoemde restaurantgids, niet met sterren, maar met sleutels. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer