Eddie C komt op Record Store Day optreden bij Bart Van de Bosch en Bart Vinyl.© Patrick De Roo

Eerste Record Store Day bij Bart Vinyl op Paardenmarkt: “Akoestische optredens en speciale releases”

Antwerpen -

Record Store Day, feestdag van de onafhankelijke platenzaak, vindt zaterdag plaats bij meer dan tweeduizend platenzaken in 23 landen. In Antwerpen doet onder andere Bart Vinyl mee, voor de eerste maal. Er zijn akoestische optredens te beleven tussen de platenbakken.

(fisp)

Bart Van de Bosch opende Bart Vinyl vijf maanden geleden aan de Paardenmarkt. Tijdens Record Store Day kan hij tonen waarvoor zijn platenzaak staat. “De winkel is de ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers, verzamelaars en muzikanten. Zaterdag mogen ze samen van 10 tot 18 uur de cultuur van de onafhankelijke platenzaak vieren.”

Platen- en cd-liefhebbers zullen uitzonderlijke releases in een gelimiteerde oplage ontdekken die enkel zaterdag te bemachtigen zijn. “Denk aan niet eerder verschenen muziek, unieke live-registraties en heruitgaven van artiesten als The Rolling Stones, Daft Punk, Ramones en Neil Young.”

Vanaf 10 uur zullen in de winkel korte akoestische optredens doorgaan van jonge talenten, geselecteerd met VI.BE, en van doorwinterde muzikanten zoals Eddie C en Frank Peeters. Andere namen op de affiche zijn Joanne, Saving Nico, Jessica Bouhez, Shaq B, RED RED, Jonas Meersmans en Micki Nimaj.

Jessica is één van de muziektalent die zaterdag komt optreden.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ondernemen