© Jozef Croughs

“Philip nam ons altijd op sleeptouw”

Truienaar Philip Kusters (44) ligt met levensbedreigende verwondingen in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. De wielertoerist uit deelgemeente Gelinden werd woensdagmorgen rond 7 uur aangereden door een terreinwagen toen hij op weg was naar zijn werk in Hasselt. “Bij goed weer ging Philip steevast met de fiets naar bureau”, zegt Guido Bolkaets, voorzitter van wielertoeristenclub De Lustige Vrienden Gelinden.

Jozef CROUGHS

© Jozef Croughs

Kusters was gisterochtend met zijn fiets thuis vertrokken voor zijn pendelrit naar Hasselt, waar hij werkt. Op het kruispunt van de Aalsterweg en de Dellingweidestraat ging het mis. De Truienaar werd door een terreinwagen gegrepen toen hij het tunneltje onder de Wittebrug verliet en kwam daarbij zwaar ten val. Hij werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

Guido Bolkaets, voorzitter van wielertoeristenclub De Lustige Vrienden Gelinden, leeft mee met de familie van Kusters en hoopt op het beste. “Philip is een gedreven sportman die al jaren lid is van onze sportvereniging. Hij staat altijd paraat, en is altijd klaar om de hele groep mee op sleeptouw te nemen.”

“Fietsen is zijn passie. Philip is een graag geziene gast tijdens de fietsritten in de weekends. Het afgelopen jaar heeft hij in het buitenland nog menige berg beklommen.”

De Truienaar werkt in Hasselt, een woon-werkverplaatsing van om en bij de 25 kilometer. “Bij goed weer maakt Philip de tocht steevast met de fiets”, zegt Bolkaets. “Hij deinsde er ook niet voor terug om daar nog een aantal kilometers bij te doen om zijn conditie op peil te houden. Hij is trouwens ook een verwoed wandelaar, met Schotland als zijn favoriete bestemming. Philip heeft drie zonen. Een van zijn kinderen is een actief lid van onze wielerclub”, besluit Bolkaerts.

Omstandigheden

Korpschef Steve Provost bevestigt dat het slachtoffer in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt. “Het is bij het uitkomen van de brug dat hij werd opgeschept door een voertuig, waarna hij slecht is neergekomen”, zegt de korpschef. “Om de precieze omstandigheden van de aanrijding te achterhalen, werd een verkeersdeskundige van het parket ter plaatse gestuurd”, besluit Provost.