Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan

Nieuws
Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Ze heeft neuskanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant. Een eerdere poging om kankercellen in haar neus te bestrijden was niet succesvol.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 10:45
Afbeelding
beeld anp

‘Ik vind het erg raar zelf de publiciteit op te zoeken’, zegt Blok over het interview. ‘Maar ik wil de regie hebben. Ik zal op een gegeven moment toch weer naar buiten moeten en dan vind ik het een prettig idee dat mensen weten wat het is en hoe ik erin sta. Want het is heel rigoureus wat er moet gebeuren.’ Volgens Blok duurt het ‘een tijd’ voor zij een prothese krijgt. ‘Dus dan is het maar beter als iedereen weet wat er met me aan de hand is.’

De neus van Blok is ‘van heel dichtbij’ bestraald en ook heeft de presentatrice immuuntherapie geprobeerd. Beide behandelingen sloegen niet aan. ‘Het voelde al niet goed’, zegt ze. ‘Het stinkt ook een beetje in mijn neus.’ Toen Blok te horen kreeg dat een neusamputatie nodig is, was dat ‘een grote schok’ voor haar.

Gezondheid boven alles

‘Mijn eerste reactie was: Als dát moet, dan weet ik eigenlijk niet of ik nog wel wil leven’, aldus Blok. Inmiddels kijkt ze daar anders tegenaan. ‘Nu denk ik: Hup, weg met die kanker. Het was mijn neus of mijn leven. En toen was er geen moment meer waarop ik nog voor mijn neus wilde kiezen.’

Bij de NTR blijft de deur naar Het Sinterklaasjournaal voor Blok ‘wagenwijd’ openstaan, zegt een woordvoerster van de omroep. ‘We hopen en gaan ervan uit dat ze terugkomt. We denken nu eerst en alleen aan haar herstel, want de gezondheid van Dieuwertje is natuurlijk het allerbelangrijkst.’ De NTR noemt de situatie waarin Blok is beland ‘een hele nare, zware en haast onvoorstelbare’.

Bij het radioprogramma Podium wordt Blok de komende tijd vervangen door Maartje Stokkers, meldt de NTR.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Supermarkten moeten gaan betalen voor duurzame groenten en fruit

Stichting Milieukeur mag supermarkten en hun leveranciers verplichten om een extra duurzaamheidsvergoeding te betalen voor groenten en fruit met het On the Way to PlanetProof-keurmerk (OPP).

Afbeelding

PSV-selectie met platte kar vertrokken voor toer door Eindhoven

De spelers van landskampioen PSV zijn iets na 17.00 uur vertrokken bij het Philips Stadion voor een rondrit met de platte kar door Eindhoven. Eindpunt is het Stadhuisplein waar de staf en selectie op het bordes van het stadhuis worden gehuldigd.

Afbeelding

Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.

Afbeelding

Test met toegangsticket levert Venetië al bijna 1 miljoen euro op

Het toegangsticket voor dagjesmensen in Venetië heeft de Italiaanse stad de eerste elf testdagen 975.000 euro opgeleverd. De vijf euro entreegeld gold van 25 april tot 5 mei. De stad meldde dat er in totaal 195.000 kaartjes werden verkocht, iets boven de verwachtingen.

Afbeelding

Shell wil af van activiteiten in Zuid-Afrika

Shell is van plan om zich terug te trekken uit Zuid-Afrika, waar het olie- en gasconcern ongeveer zeshonderd tankstations heeft en sinds 1902 actief is. Het concern heeft daar ook transport- en raffinaderijactiviteiten.

Afbeelding

Advocaat Schouten staat kroongetuige Nabil B. opnieuw bij

Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige in het Marengoproces Nabil B. weer bijstaan. Dat bevestigt Schouten maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De advocaat helpt B. in het hoger beroep in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.