Tiany Kiriloff verkoopt jurk van Audrey Hepburn

© Stukken Van Mensen

In de vierde aflevering van 'Stukken van mensen' wordt opnieuw met hoge sommen gejongleerd voor enkele unieke voorwerpen. Ook modegoeroe Tiany Kiriloff komt langs met een bijzonder item.

dvg

De metalic disc dress van de Spaanse modeontwerper Paco Rabanne is op zich al een jurk met een duur prijskaartje, maar nog specialer is dat onze half-Belgische Hollywoodster Audrey Hepburn het kledingstuk droeg in de film Two for the road uit 1967. En dat wekt de interesse van de experts.

'Ik won die jurk ooit tijdens een persconferentie van Paco Rabanne', vertelt Kiriloff. 'Ik heb het zelf nog maar twee keer ­gedragen. Eigenlijk verdient zo’n stuk meer dan enkel aan een Paco ­Rabanne-kapstok te hangen in mijn kast. Daarom wil ik het verkopen.'

Kiriloff maakte eerder deze maand bekend dat het online modeplatform Belmodo, waarvan ze medeoprichtster en uithangbord was, na tien jaar ophoudt te bestaan. 'Er waren grote investeringen nodig om ons online platform toekomstbestendig te maken. En dat was geen optie', klonk het bij de aankondiging van die beslissing.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.