Besi ontvangt grote order voor hybride bondingsystemen

Nieuws
Chiptoeleverancier Besi heeft een "aanzienlijke" bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 zogeheten hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd worden. Financiële details werden niet gegeven.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 08:37 aangepast 09:08
Afbeelding
beeld anp

Met de hybride bondingsystemen van Besi worden meerdere geïntegreerde circuits direct aan elkaar gekoppeld en gestapeld. Daarmee kunnen verschillende types chips met elkaar worden verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld geheugenchips aan of op een microprocessor worden geplaatst. Besi verwacht daarnaast meer orders te ontvangen voor zijn systemen van andere klanten in het tweede kwartaal.

"De ontvangst van deze belangrijke order onderstreept de toewijding van een tweede toonaangevende fabrikant om de hybride bonding-assemblagetechnologie te gebruiken voor hun meest geavanceerde datacentertoepassingen", verklaarde topman Richard Blickman. Volgens hem bevestigt de order daarnaast de "gunstige langetermijnvooruitzichten" voor Besi's hybride bondingsystemen.

Koersdruk

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers in april stelde Besi nog dat de instroom van orders is gedaald. Het bedrijf uit Duiven kampte onder meer met zwakte in verschillende eindmarkten voor halfgeleiders zoals smartphones en de autosector. Besi verklaarde destijds wel dat de vooruitzichten voor de vraag naar zijn producten op het gebied van toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI) gunstig zijn, nu chipbedrijven veel geld investeren in chips voor AI-gebruik.

In maart kwam het aandeel Besi nog onder grote koersdruk te staan. Dat kwam door mediaberichten dat grote chipproducenten als SK Hynix, Micron Technology en Samsung zouden overwegen om bepaalde normen rond de dikte van de verpakkingen van nieuwe generatie geheugenchips te versoepelen. Volgens marktkenners zou dat een impact kunnen hebben op de vraag naar de hybride bondingsystemen van Besi, doordat de chipproducenten dan minder genoodzaakt zouden zijn om over te stappen op deze nieuwere technologie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

China: moeilijk om Oekraïne-vredestop in Zwitserland bij te wonen

China zegt dat het 'moeilijk' is in juni een vredestop voor Oekraïne in Zwitserland bij te wonen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop dat de bijeenkomst 'nog steeds niet voldoet aan de eisen van China en de verwachtingen van de internationale gemeenschap'.

Afbeelding

Defensieministers China en VS praten over conflicthaarden

De ministers van Defensie van China en van de Verenigde Staten zijn in Singapore in gesprek gegaan over conflicten in de wereld, vooral over de strijd in Gaza en in Oekraïne en over de positie van Taiwan.

Afbeelding

Pharming onderuit op Damrak na tegenvaller rond geneesmiddel

Pharming ging vrijdag 7 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De biotechnoloog liet weten dat de Europese goedkeuring voor het middel leniolisib vertraging oploopt. Leniolisib is een behandeling voor APDS, een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem.

Afbeelding

Amerikaanse media over uitspraak Trump: historisch moment

Donald Trump is als eerste Amerikaanse oud-president ooit schuldig bevonden in een strafzaak en dat is een 'historisch moment' in de geschiedenis van de Verenigde Staten, schrijven media in het land.

Afbeelding

TenneT pauzeert graven in natuurgebied na ingreep Overijssel

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft donderdag de werkzaamheden voor de aanleg van elektriciteitskabels op landgoed Twickel in Twente stilgelegd.

Afbeelding

Ziekenhuis bevestigt dat Slowaakse premier thuis zorg ontvangt

De Slowaakse premier Robert Fico heeft het ziekenhuis verlaten en krijgt nu thuis zorg, meldt het ziekenhuis waar de neergeschoten regeringsleider wekenlang werd behandeld. Slowaakse media schreven donderdag al dat Fico naar zijn woning in Bratislava was teruggekeerd.