AI-startup Musk rondt financiering deze week af, zeggen bronnen

Nieuws
Elon Musk krijgt deze week naar verwachting de financiering rond van zijn bedrijf X.AI, waarmee de topman wil gaan concurreren met het populaire ChatGPT. Daarmee komt de waarde van zijn bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) uit op 18 miljard dollar (16,8 miljard euro), zeggen betrokkenen tegen persbureau Bloomberg.
anp
donderdag 9 mei 2024 om 08:27
Afbeelding
beeld anp

Het exacte bedrag van de laatste financieringsronde is nog niet definitief vastgesteld, maar volgens eerdere berichten gaat het om ongeveer 6 miljard dollar. Een van de investeerders is Sequoia Capital.

Musk zette eerder uiteen waarom investeerders in de start-up zouden moeten investeren. Hij noemde onder meer zijn succes met Tesla en SpaceX en het gebruik van de data van zijn socialmediaplatform X.

Musk was een van de oprichters van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. De miljardair verliet het bedrijf in 2018 na onenigheid met de bedrijfstop. Sindsdien is de ruzie verergerd. Zo richtte Musk vorig jaar X.AI op om tegenwicht te bieden aan OpenAI. Ook klaagde de miljardair OpenAI en topman Sam Altman aan omdat het bedrijf en Altman afspraken zouden schenden die waren gemaakt in de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van OpenAI.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Emotioneel samenzijn in Vlaardingen voor zwaargewond pleegmeisje

In Vlaardingen zijn zo'n tweehonderd mensen samengekomen voor het stadhuis om met elkaar te praten over het 10-jarige pleegmeisje uit de stad dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Ze legden knuffels op het plein voor het stadhuis en staken kaarsjes aan.

Afbeelding

Vermogen oprichter computermaker Dell fors lager na koersval

Michael Dell, de oprichter en topman van de grote computerfabrikant Dell Technologies, zag vrijdag een flink deel van zijn vermogen in rook opgaan door een zware koersval van het aandeel Dell op de beurzen in New York.

Afbeelding

President Biden roept Hamas op nieuw aanbod Israël te accepteren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Palestijnse Hamas-strijders opgeroepen in te gaan op een nieuw 'allesomvattend' aanbod van Israël om gijzelaars vrij te laten in ruil voor een staakt-het-vuren van zes weken in Gaza. Ook zou Israël zijn troepen terugtrekken.

Afbeelding

Olieprijzen gedaald in mei, ook merkbaar aan de pomp

De olieprijzen zijn in mei gedaald en dat is ook te merken aan de pomp waar automobilisten wat minder kwijt zijn voor brandstof. Op de oliemarkt wordt nu uitgekeken naar de vergadering van oliekartel OPEC+ op zondag, waar naar verwachting de productiebeperkingen verder verlengd..

Afbeelding

President Biden: Trump bedreigt onze democratie

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt dat de Republikeinse oud-president Donald Trump een gevaar is voor de Amerikaanse democratie. In een boodschap op X zegt hij dat Trump 'onze democratie' bedreigt.

Afbeelding

Dijkgraaf: onder druk stoppen samenwerking met Israël onwenselijk

Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vindt 'het niet wenselijk' als onderwijsinstellingen hun samenwerking met instellingen in het buitenland stopzetten als er sprake is van druk, intimidatie of dreiging van demonstranten.