Billie Eilish op Pukkelpop.© Maarten De Bouw

Billie Eilish over hoe ze een positiever zelfbeeld kreeg: “Masturbatie is nu een essentieel onderdeel van mijn leven”

Billie Eilish (22) staat tegenwoordig nog gelukkiger in het leven. De Amerikaanse ster vond naar eigen zeggen dé remedie om haar zelfbeeld op te krikken: masturbatie.

In een interview met Rolling Stone verklaart de hitsensatie dat ze dankzij masturbatie een positiever zelfbeeld krijgt. “Het is iets essentieel in mijn dagelijkse leven, en ik had er al flink deugd van. Mijn brein werd positiever dan ooit tevoren. Ik zou het iedereen aanraden”, zegt ze.

Eilish vertelde in eerdere interviews dat ze dysmorfobie heeft. Dat is een aandoening waarbij de persoon een ingebeelde lelijkheid heeft. De persoon in kwestie ziet zijn of haar lichaam anders dan de werkelijkheid. Eilish volgde daardoor uren therapie, maar volgens haar is het masturberen efficiënter. “Er zijn nu veel dagen dat ik in de spiegel kan kijken en tegen mezelf zeg dat ik er goed uitzie. Dat kon ik vroeger niet.”

Rolling Stone vroeg waarom ze zo gemakkelijk praat over iets intiems. Maar volgens Eilish is er geen reden om het niet te doen. “Seks is zelfs mijn favoriete thema om over te praten. Vrouwen zouden zich veel comfortabeler voelen over hun seksualiteit als ze er meer over zouden praten.” Ook haar geaardheid kwam ter sprake. “Lesbisch zijn is iets dat je niet overkomt, je bent het altijd al. Dat had ik lang niet in de gaten. Pas vorig jaar viel het kwartje dat ik mijn gezicht in een vagina wil hebben.” (lacht)(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER