© Verhaerenmuseum

Vijf dichters brengen uniek programma

Donderdag 25 oktober om 20u presenteert het collectief ‘Tussen de regels’ in het Verhaerenmuseum in Sint-Amands voor een avond vol poëzie. Christophe Batens, Monique Bol, Marieke Maerevoet, Steven Van Der Heyden en Shari Van Goethem tekenen voor ‘Samen in poëzie’.

“Poëzie wordt wel eens de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie genoemd”, zegt conservator Rik Hemmerijckx van het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands. “Desondanks hebben deze dichters mekaar gevonden in het dichterscollectief Tussen de regels. De vijf dichters presenteren zich als een groep, maar in hun poëtische werk blijven ze elk hun eigen accenten leggen. Ze hebben elk een eigen geluid, een eigen temperament, hun eigen thema’s en hun eigen poëtische taal. De onderlinge wisselwerking houdt hun poëtische creativiteit scherp en levendig.”

Christophe Batens (48) studeerde literaire creatie aan de Kunstacademie in Lier en laat zich zowel inspireren door zijn innerlijke wereld als door de kleine verhalen in de grote wereld.

Monique Bol (52) volgde literaire creatie aan de Kunstacademie van Ekeren. In haar poëzie laat zij zich inspireren door de natuur en de kleine dingen in het leven.

Marieke Maerevoet (70) begon pas op latere leeftijd poëzie te schrijven. Ze probeert om wat er omgaat in haar eigen leven en in dat van de mensen rondom haar, om te zetten in woorden en verzen. Steven Van Der Heyden (44) debuteerde in 2014 met de bundel Klein geluk. Hij tracht de wereld te lezen en te vatten in sobere en krachtige verzen die uitmunten in een treffende beeldspraak. Shari Van Goethem (30) omschrijft poëzie als een evenwichtsoefening tussen vertellen en tonen, overgeven en veroveren, schrappen en overhouden, dichter en gedicht. In 2015 won ze Auditie! in het Antwerpse Sportpaleis.

Donderdag 25 oktober om 20u in het Verhaerenmuseum, E. Verhaerenstraat 71, in Sint-Amands. De toegang is gratis.