Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Kate Middleton bevallen van een zoon

Prins William en zijn vrouw Kate Middelton tonen hun nieuwgeboren zoon aan de media.Beeld REUTERS

Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, is bevallen van een zoon. Dat meldt Kensington Palace via Twitter. Het is het derde kindje voor Kate en William, na George en Charlotte.

"De hertogin van Cambridge heeft om 11.01 uur (plaatselijke tijd, red.) gezond en wel een zoon op de wereld gezet", luidt het in de tweet. De baby weegt 3,827 kilo, geeft Kensington Palace nog mee. Moeder en baby stellen het goed.

Twitter bericht wordt geladen...

Kate werd vanochtend vroeg naar het St. Mary's Hospital in de Londense wijk Paddington gebracht, waar journalisten en royaltyfans al weken de wacht betrekken. Prins William was aanwezig bij de geboorte.

"De koningin, de hertog van Edingburgh, de prins van Wales, de hertogin van Cornwall, prins Harry en leden van beide families zijn op de hoogte gebracht en zijn verheugd met het nieuws", zegt Kensington Palace nog.

Een naam is nog niet bekendgemaakt. Volgens bookmakers zijn Albert, Arthur, Jack en Fred de favoriete namen voor een jongen.

Lees verder onder de video.

Vijfde in lijn

Prins William en Kate hadden al twee kinderen: prins George (4) en prinses Charlotte (2). Ook ditmaal heeft de hertogin geen gemakkelijke zwangerschap achter de rug. Net als bij haar dochter had ze last van een ernstige vorm van ochtendmisselijkheid. Ze zag zich daardoor genoodzaakt een tijdlang al haar afspraken te annuleren.

De nieuwe baby is het zesde achterkleinkind van de Queen, en is vijfde in lijn voor de Britse troon. Williams jongere broer Harry, die volgende maand met de Amerikaanse actrice Meghan Markle huwt, zakt naar de zesde plaats op de lijst.

Eerst minister Theresa May heeft Kate en William al gefeliciteerd op Twitter. "Mijn warmste gelukwensen aan de hertog en hertogin van Cambridge voor de geboorte van hun zoon. Ik wens hen veel geluk voor de toekomst", tweette May.

Twitter bericht wordt geladen...

British Airways heeft als eerbetoon een replica van de koninklijke schildersezel in de aankomsthal van Terminal 5 op Heathrow geplaatst. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij het blijde nieuws delen met haar klanten die net geland zijn. British Airways zorgde er ook voor dat passagiers die aan het reizen waren op het moment van de aankondiging op de hoogte werden gebracht door de cabin crew.

Prins William gaat met zoon George en dochter Charlotte op bezoek bij hun nieuw geboren broertje.Beeld AFP