Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Verval blijft duren bij AA Gent

David Pollet (ex-AA Gent) scoorde de winnende goal voor Charleroi.Beeld BELGA

Het verval blijft duren bij AA Gent. Positivo's zullen benadrukken dat de achterstand op de tweede plaats nog steeds twee punten bedraagt, pessimisten zien dat plek zes even dichtbij is.

Genk hijgt in de nek, net als Charleroi. Dat krijg je dus na zo'n schamele één op negen. Je geraakt niet alleen zelf geen stap dichter bij dat ticket voor de Champions League, maar je moet stilaan ook rekening houden met het ergste. Wat overheerst dan bij het Gentse bestuur?

Het is markant hoe de nervositeit bij de Buffalo's in negen dagen serieus is toegenomen. Van de gelukzaligheid na de dubbele winst tegen Anderlecht en Club blijft niets meer over.

Vooreerst: het niveau gisteravond was een pak beter dan tegen Standard en Genk. Meer overgave, dreiging, beweging, tempo. Coach Vanderhaeghe had dan ook stevig aan de boom geschud: Kubo, Tsjakvetadze en Andrijasevic kregen hun kans.

Eerherstel

Gent was niet de enige ploeg die iets recht te zetten had. Wat gezegd van Charleroi na die pandoering op Club (6-0), waar een trotse man als Felice Mazzu de tranen in de ogen had van ontgoocheling. Zoals wel vaker in noodsituaties zijn lichtvoetige artiesten dan het slachtoffer. Benavente zat ineens op de bank, Mazzu opteerde voor power en loopvermogen.

Een volley van Pollet op Kalinic, Kubo alleen voor Penneteau, Kalu die een poging van de lijn zag gekeerd door Nganga. Wie niet beter wist, ging niet zeggen dat beide ploegen met ziektekiemen kampten. Tot minuut 23.

De goede intenties waarmee Gent na rust op het veld kwam, kregen al snel een knak

Bedia kwam met de bal ogenschijnlijk rustig naar het centrum. Asare keek toe. Tot een Ferrari plots kwam afgescheurd, Mamadou Fall. Asare duwde ook zijn gaspedaal in, maar de Toyata geraakte niet tijdig meer op toerental: 0-1.

De goede intenties waarmee Gent na rust op het veld kwam, kregen al snel een knak. Pollet dook weg in de rug Bronn en bleef dan ijzig kalm voor Kalinic (0-2).

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, namen ook de drama en komedie toe. Kubo ging duiken, terwijl heel Charleroi door het dolle heen reageerde na de aansluitingstreffer van Kubo. Die tikte na een gelukje van Dejaegere de 2-1 binnen.

De conclusie blijft hard. Eén puntje uit het drieluik Standard-Genk-Charleroi, vrolijk wordt het Gents bestuur daar niet van.