De bewoners van Huize Proventier genoten met volle teugen.© Thijs Pattyn

Pikante ‘pioniershow’ voor en mét senioren smaakt naar meer: “Nooit te oud om je stoutste dromen te durven dromen”

Poperinge/Gent -

“Je moet altijd je stoutste dromen durven dromen. Daar ben je nooit te oud voor.” Het Gentse Burlesque-duo Kelly en Dolly gaf recent een sensuele show in het Poperingse Huize Proventier. “Pionierswerk”, klonk het in de “sexy bistro” van het woonzorgcentrum. “Voor het eerst waren senioren deel van de show.”

Thijs Pattyn

Huize Proventier was vragende partij om de bewoners actief te betrekken. Joanna, net 98, kreeg de zaal op haar hand met vunzige kluchtjes, de 80-jarige Walter zong Zwarte Lola (uit de stripteasebar) en wie nog goed te been was, stal de show met sensuele dansjes in een pantervelletje. Een week lang hebben Eline ‘Kelly’ Vyncke en Tine ‘Dolly’ De Pauw intensief samengewerkt met de seniorensterren. (Lees verder onder de foto)

Kelly, Dolly en medewerkers van Huize Proventier met de seniorensterren.© Thijs Pattyn

Het komisch en pikant vertier viel ook in de smaak bij talrijke bewoners in het publiek. Ze zongen mee en konden een lach of gil niet onderdrukken wanneer Kelly en Dolly uit de kleren gingen en de lenigheid van hun ledematen demonstreerden op de tonen van Britney Spears. Niks mis mee, aldus het duo. “Relaties, intimiteit en seksualiteit maken deel uit van elk persoon en dragen bij tot ons welzijn. Ook het beleven hiervan is een basisrecht. Met het ouder worden verdwijnen deze behoeftes niet, ze veranderen hoogstens.” (Lees verder onder de foto)

Sensueel dansen met Paula (84) die een pantervelletje draagt.© Thijs Pattyn

De show kadert binnen Oud is Goud, een campagne door de stad Poperinge voor meer positieve beeldvorming rond ouderen. De Burlesque-ervaring smaakt naar meer. “We zijn heel trots op wat de bewoners met Kelly en Dolly hebben gepresteerd”, looft Gregory White, maatschappelijk werker in Huize Proventier. “Kelly en Dolly zijn twee artiesten, die echt geïnteresseerd waren in onze bewoners. Die samen mét hen een show hebben gemaakt waarin ieders talenten ten volle tot uiting kwamen. Waarin werd getoond dat we trots mogen zijn op ons lichaam, ongeacht leeftijd. Dat oud écht wel goud waard is. Dat alles begint bij de liefde voor jezelf en je medemens.” (Lees verder onder de foto)

De 80-jarige Walter zong Zwarte Lola.© Thijs Pattyn

“Zowel wij als de bewoners werden na de show overspoeld met positieve reacties”, vervolgt Gregory. “We stonden versteld van wie allemaal was komen kijken. Zo ontvingen we complimenten van de artistiek leider van Theater Aan Zee, die de generatie-overschrijdende werking van onze show heel inspirerend vond. We ontvingen de vraag van de organisatie van het Sinksenfestival in Kortrijk of we met een deel van onze show kunnen deelnemen aan De Grote Sinksen Revue in Kortrijk. En meermaals werd ons zowel door bewoners als familie gevraagd of we dit volgend jaar opnieuw willen organiseren.” (Lees verder onder de foto)

Joanna, net 98, kreeg de zaal op haar hand met vunzige kluchtjes.© Thijs Pattyn

“We zijn blij en trots dat we ons woonzorgcentrum voor één avond konden ombouwen tot een volwaardig cultureel centrum en dat we met dit pioniersproject hebben aangetoond dat ook bewoners van een woonzorgcentrum nog actief kunnen deelnemen aan een volwaardige show die zelfs ondeugend mag zijn.”

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer