Dit team van biljartclub Willy’s Place werd kampioen vrij spel.© koen fasseur

Biljartclub Willy’s Place huldigt kampioenen

Kalmthout, Kapellen -

Van de drie ploegen van de Kalmthoutse biljartclub Willy’s Place speelden er twee kampioen. Eén team bleek het sterkst in driebanden, de anderen speelden kampioen in het vrij spel. Zij werden vrijdagavond gehuldigd.

sdk

Loodgieter Willy Mattheeusen verbouwde in 2006 zijn atelier om tot een biljartzaal aan de Kapellensteenweg 236, recht tegenover de Foxemaatstraat. “We begonnen met één biljarttafel, maar nu staan er al vier te blinken”, vertelt Willy. “Onze club is snel gegroeid. Vandaag hebben we een veertigtal spelers en een dertigtal steunende leden. We nemen met drie ploegen deel aan competities van de federaties KAPU (Kapellen-Putte) en PDF (Putse Drieband Federatie.” 

Twee ploegen kampioen

“Onze ploeg die het vrij spel won bij KAPU werd vrijdag in ons clublokaal in de bloemetjes gezet. Het team dat het driebanden won, ontvingen we al een week eerder, want dan konden we twee keer vieren”, lacht Willy.

“In totaal mag je maximum vijftien spelers op de lijst zetten voor officiële wedstrijden, maar naar elke ontmoeting ga je met vijf. We wisselen af zodat iedereen kan spelen. Normaal werkt elk lid per seizoen een achttal wedstrijden af”, legt Willy uit.

“Elke woensdag en donderdag is Willy’s Place open om vrij te spelen. Op vrijdag en zaterdag spelen we hier competitie of beker. Als we op verplaatsing spelen, is dat in een café of biljartlokaal in de buurt. Meestal in Kapellen of Putte, maar soms gaan we ook in Hoevenen of Ekeren spelen.”

Willy Mattheeusen (centraal met bril) omringd door de biljarters van Willy’s Place.© koen fasseur

“De jongste jaren speelden onze ploegen geregeld kampioen, maar elk seizoen verloopt anders. Wij hebben het geluk dat we over een grote groep van gemotiveerde spelers beschikken. We maken veel plezier voor en na het spel, maar als de ballen op de tafel liggen, spelen we om te winnen”, besluit Willy Mattheeusen van Willy’s Place.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners