Roeselare en Maaseik met nederlaag naar titelstrijd

© VDB

De laatste speeldag van de Final 4 in de EuroMillions Volley League was vooral goed voor de statistieken. Beide finalisten konden echter niet winnen.

Roeselare verloor in Menen met 3-0 (25-19, 25-22, 25-22), maar liet al enkele basispionnen rusten met het oog op de wedstrijden van de komende weken. In de West-Vlaamse derby drukte vooral de thuisploeg door. Menen kroonde zich eerder dit seizoen nog tot herfstkampioen na een knap parcours in de heenronde en eindigde nu dus ook met een knap resultaat.

Maaseik leek ongeslagen aan de eindstrijd te beginnen, maar daar stak Aalst een stokje voor. De eerste set ging nog naar Maaseik, maar daarna was de thuisploeg nipt sterker (19-25, 25-23, 25-23, 26-24). Middenman en ex-Maaseik Colson (15 punten) scoorde het vlotst.

Aalst eindigt zo op de derde plaats, Menen op de vierde. Beide ploegen pakken een Europees ticket. Het vijfde ticket gaat naar de winnaar van de Challenge Cup. Daarin leidt Haasrode Leuven, de nummer vijf uit de reguliere competitie, voorlopig ongeslagen.

De belangrijkste plaats wordt in een best-of-five bepaald. De finalist die het eerst drie wedstrijden wint, wordt kampioen. Maaseik heeft thuisvoordeel en start dus in eigen zaal, ook een eventuele vijfde match wordt in Limburg afgewerkt. De titelstrijd start op zaterdag 21 april. Daarna wordt - afwisselend in Maaseik en Roeselare - nog gespeeld op woensdag 25 april en zaterdag 28 april. Als er dan nog geen winnaar is, wordt verder gespeeld op woensdag 2 mei en uiteindelijk zaterdag 5 mei.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen