© rr

Drie jaar cel voor waslijst aan feiten, waaronder gewapende overval

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft deze week Antwerpenaar Kenny V. (24) veroordeeld tot drie jaar cel voor een waslijst aan feiten, waaronder een gewapende overval op een krantenwinkel in Deurne. Ook zijn moeder, Vicky V., werd veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van twee jaar.

Dennis Van Damme

Kenny V. en zijn moeder werden in maart van dit jaar al veroordeeld, maar de twee lieten verstek gaan en tekenden verzet aan. Deze week deed de rechtbank dus opnieuw uitspraak in de zaak. De feiten waarvoor de Antwerpenaren terechtstonden, deden zich voor in 2015. Sommige van die feiten pleegden de twee samen.

Zo waren moeder en zoonlief in 2015 dakloos en kregen ze onderdak bij een kennis. Op 13 september vielen de twee ‘s nachts binnen bij de vrouw, die al in haar bed lag. Ze waren dronken en sleurden haar bij de haren uit haar bed. Ze sloegen en stampten haar, waardoor haar kunstgebit in tweeën brak. Kenny V. zou ook op haar geürineerd hebben. De vrouw moest naar het ziekenhuis en was acht dagen werkonbekwaam. Achteraf bleek onder meer haar tv, gsm en portefeuille te zijn gestolen en was haar appartement herleid tot een ware ravage.

Wat eerder, in augustus van datzelfde jaar, had Vicky V. ook al het appartement van haar ex-partner leeggeroofd. Ook daar was de tv verdwenen, net als drie schilderijen en een heleboel bestek. Ook voor die feiten stond Kenny V. mee terecht, maar hij werd door de rechtbank vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

Volgens de rechtbank pleegde Kenny V. ook een gewapende overval op de voormalige dagbladhandel German, op de Confortalei in Deurne. Die werd opgericht door de zus van German Duran Pacheco, een technicus die om het leven kwam bij een ontploffing in de Total-raffinaderij in de Antwerpse haven.

Op 23 maart 2015 stond de zaakvoerster in haar winkeltje toen twee mannen er binnenvielen. Ze knevelden haar met tape en sloegen en bedreigden haar met een vuurwapen. Ze gingen ervandoor met meer dan drieduizend euro cash uit de kassa en de handtas van het slachtoffer. Die laatste was zo aangedaan van de feiten dat ze haar winkeltje later heeft moeten sluiten.

Op basis van DNA-materiaal op de rol tape én van verschillende persoonsbeschrijvingen kon Kenny V. als dader van de overval worden aangeduid. Hij krijgt voor alle feiten samen een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. Zijn moeder komt er vanaf met twee jaar voorwaardelijk. Wel moeten de twee samen bijna 30.000 euro schadevergoeding betalen aan hun slachtoffers.