Nancy Van der Schoot (AC DAL), Kate Van Nuffelen (Quooker Belgium), Steven Van Tichelen (Quooker Belgium), Elke Van Echelpoel (AC DAL) en Sanne Van Looy (burgemeester Malle).© Stanny Correwijn

Quooker 10 Miles viert smaragden jubileum en mikt op minstens duizend sportievelingen

Malle -

Atletiekclub DAL uit Malle organiseert zondag 19 mei de veertigste editie van de 10 Miles Malle in Domein de Renesse. Er wordt voor deze feesteditie gemikt op duizend lopers. Wie deelneemt, steunt meteen ook VillaMax.

Kristin Matthyssen

De wortels van de 10 Miles Malle liggen in het loopclubje op dinsdagavond dat brandstofhandelaar Flor Melis in 1976 startte met vertrek in zijn magazijn in de Wijngaardstraat in Westmalle. Hij was onder de indruk van de resultaten van de gouden generatie van Belgische lopers in de zeventiger jaren met Gaston Roelants, Miel Puttemans en Karel Lismont onder andere. Hieruit groeide atletiekclub DAL.

De eerste grote organisatie was een halve marathon in Sint-Antonius, waarbij er kon samengewerkt worden met de tafeltennisclub waarvan Marcel Verheyen voorzitter was. Het lokaal in de Achterstraat vormde toen het vertrekpunt. In 2006 volgde een verhuis naar Domein De Renesse in Oostmalle. Voor de winnaars waren er altijd naturaprijzen.

Atleten van DAL bij deelname aan de eerste Parel der Kempen in 1984.© DAL

Door een langdurige overeenkomst met Quooker, werd de naam veranderd in Quooker 10 Miles. Op 19 mei kunnen de deelnemers uit drie afstanden kiezen: 10 mijl, 10 kilometer en 5 kilometer. Voor de jongsten zijn er ook vier kinderjoggings.

De omloop is op verharde paden in het park en voor de langere afstanden gedeeltelijk op asfaltwegen rond het park. Start en aankomst zijn op de evenementenweide in het park vlakbij de kasteelvijver met zicht op het mooie middeleeuwse kasteel.

De secundaire scholen van Malle trekken opnieuw hun loopschoenen aan en nemen deel aan de scholencompetitie. Ook de studenten van de Thomas More Hogeschool zakken af voor hun eindtest.

Naar jaarlijkse traditie worden alle deelnemers beloond met een grote fles trappist of een bakje verse aardbeien. Foodtrucks zorgen voor een gezellige sfeer.

Deelnemen aan de kinderjoggings kost 7 euro. Voor alle andere afstanden vanaf 5,3 kilometer betaal je 15 euro.

Wie inschrijft voor 15 mei kan dit doen aan het voordelige tarief van 5 euro voor de kinderjoggings en 12 euro voor de andere afstanden. Voor deze feesteditie worden er 40 goodiebags verloot onder de deelnemers die voorinschrijven. Wie meeloopt steunt ook meteen VillaMax, dat gratis vakanties voor gezinnen met een ernstig ziek kind aanbiedt.

De organisatie kan rekenen op de medewerking van Quooker, de gemeente Malle en Domein de Renesse vzw.

Info en inschrijven: www.quooker10miles.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners