Hubo Handbal verpest titelfeestje van Sint-Truiden

Hasselt -

Nog geen vijfde landstitel voor Sint-Truiden. Hubo Handbal stak stokken tussen de wielen. Sint-Truiden blijft leider, maar moet op de laatste speeldag thuis vol aan de bak tegen Eupen. In dat duel wordt over de Belgische titel beslist.

Ivo Kwanten

Op de voorlaatste speeldag van de play-offs keek Sint-Truiden Hubo Handbal in de ogen. Een heruitgave dus van de finale van de beker van België, die op 30 maart nipt door Sint-Truiden gewonnen werd. Hubo Handbal was dus uit op revanche en na een eerste helft die volledig door de fusieploeg gedomineerd werd, leek een verrassing in de maak. Hubo Handbal was gretiger, combineerde beter en was in de zone van de waarheid bij de les. Sint-Truiden deed het niet goed. Het verloor elk duel, liet mogelijkheden om snel om te schakelen liggen en miste een half dozijn open kansen. Sint-Truiden liep met de rust in zicht tegen een achterstand van vier doelpunten aan maar kon met twee treffers van Van Praet de schade beperken tot 13-11 aan de rust.

Wie een echt offensief van Sint-Truiden verwachtte in de tweede helft kwam bedrogen uit. Hubo Handbal zag de tegenstander een aantal keren tot op één doelpunt naderen, maar was niet onder de indruk. Integendeel, Geyens, Toonen, Geraerts en Nelissen dienden Sint-Truiden van antwoord. Met nog vijf minuten op de klok had Hubo Handbal bij een 26-23-stand uitzicht op de overwinning. Hubo Handbal speelde de wedstrijd volwassen uit en met de 28-25-overwinning was uiteindelijk niets mis.

HUBO HANDBAL: Cochici, Geyens 3, Martens, Geraerts 7, Jordan 1, Collette, Evens, Vanheers, Muziek, Huygen, Schellingen 1, Nelissen 7, Toonen 7, Gödden 2, Vanham, Swennen.

SINT-TRUIDEN: Ghijsens 4, L. Putzeys 1, F. Putzeys, Fidalgo 2, Marteleur 4, Mathijs, Lamotte 2, Boiten 4, Hermans, Van Praet 4, Schepkens 4, Haegemans, Scheldeman, Van Nieuwenbergh.