© jhm

Dronken wegpiraat (19) vlucht voor politie en crasht in gevel van appartementsgebouw: “Hij verloor zelfs een band tijdens achtervolging”

Aartrijke/Ichtegem/Deinze -

Een 19-jarige wegpiraat uit Deinze richtte afgelopen nacht een ravage aan toen hij met zijn BMW crashte in de gevel van een appartementsgebouw in Aartrijke (Zedelgem). De man was even voordien weggevlucht voor de politie in Ichtegem. “Daarbij reed hij bijzonder roekeloos over de weg, aan hoge snelheid en verloor hij zelfs een band, nog voor het ongeval”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. De man had te veel gedronken en is zijn rijbewijs kwijt.

Jelle Houwen

De feiten startten afgelopen nacht om 1.30 uur in de Aartrijkestraat in Ichtegem. Een politiepatrouille van zone Kouter was er aan het tanken toen ze plots een bestuurder van een BMW roekeloos rijgedrag zagen vertonen op de weg. De tankbeurt was net afgelopen toen de BMW hen passeerde en de politie besloot de bestuurder achterna te rijden. Wat volgde, was een helse rit.

Band verloren

“Onze politieploeg reed de BMW achterna en stelde daarbij vast dat de nummerplaat op de wagen van een ander voertuig afkomstig was”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. “Snel daarna begon de bestuurder zijn snelheid op te drijven. Onze ploeg zette de zwaailichten aan maar de bestuurder weigerde te stoppen. Hij voerde integendeel zijn snelheid nog op. De man reed vervolgens richting Aartrijke waar onze ploeg hem meermaals aanmaande te stoppen door de sirenes en grootlichten in werking te stellen. Maar de man reed daarop nog sneller tot hij aan zeer hoge snelheid meermaals bijna de controle over zijn voertuig verloor, over middenbermen op de weg. Er vlogen zelfs meermaals stukken band van de wagen tot hij plots zelfs een volledige band verloor. Daarna is de man met zijn wagen gecrasht in de gevel van een woning.” (Lees verder onder de foto)

De man reed rechtdoor over het voetpad, door een haag en daarna in de woning.© jhm

Woning gestut

In het centrum van Aartrijke reed de wegpiraat in een scherpe bocht rechtdoor, dwars over een voetpad, door een haag, op een terras waarna de BMW zich in de gevel van een flatgebouw boorde. De schade was bijzonder groot. Een raam raakte volledig verbrijzeld, de buitenmuur en houtwerk sneuvelden, er is schade aan de overkapping en ook binnen was er ravage: onder meer aan radiator plooide volledig en moest naar buiten worden gedragen. De brandweer van Torhout moest het gebouw stutten. “De bestuurder werd geïdentificeerd als een 19-jarige man uit Deinze”, zegt Lien Vermeersch van politiezone Het Houtsche, waartoe Aartrijke behoort. “Hij bleef ongedeerd bij het ongeval. Wij deden de vaststellingen van het ongeval zelf.” De man was flink onder invloed van alcohol en kreeg een resem pv’s mee. Zijn rijbewijs werd ingehouden. (Lees verder onder de foto’s)

Ook de radiator sneuvelde.© jhm

De schade was groot.© jhm

Bewoonster ongedeerd

In de flat woont een 82-jarige vrouw alleen. Zij lag tijdens het ongeval wellicht te slapen en bleef ongedeerd. Omdat de schade zich vooral vooraan de woning situeert werd het huis niet onbewoonbaar verklaard. Omdat er door elektriciteitsproblemen kortsluiting was in het huis ging de bejaarde vrouw wel overnachten bij haar buren. Of ze later terugkeert is nog onduidelijk. Burgemeester Annick Vermeulen van Zedelgem werd verwittigd maar de gemeente hoeft voorlopig geen tijdelijk onderdak te zoeken. Later vandaag komen de syndicus en architect van het nieuwbouwappartement nog langs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer