© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dubbelslag voor Moldavo B: na titel mogen Molse dames nu ook Beker van Antwerpen in de lucht steken

Feest in Mol. De dames van Moldavo B (eerste provinciale) waren in de finale van de Beker van Antwerpen een maatje te sterk voor Herselt (tweede provinciale B). Na de 2-3 brak de veer bij Herselt en uiteindelijk stond er 2-6 op het bord. “De dubbelslag is binnen”, klonk het bij een tevreden aanvoerster Stephanie Allaerts.

Dries Van Thielen

Nochtans liep het aanvankelijk vrij gelijkopgaand. In nog geen twee minuten tijd sprong Moldavo B naar een 0-2-voorsprong, maar even snel milderde Herselt naar 1-2. “Er zat wel een beetje stress in de ploeg”, merkte ook aanvoerster Allaerts op. “Ballekes die we anders perfect spelen, kwamen opeens niet helemaal aan. En bij de 1-2 gingen onze kopjes even naar beneden.”

Het bleef inderdaad spannend tot de 70ste minuut, toen Moldavo B de 2-4 op het bord toverde. De veer was gebroken bij Herselt, waardoor de Mollenaren de overhand namen en het uiteindelijk 2-6 werd. “Spijtig dat we dat goaltje weggaven met nog twintig minuten op de klok, want ik vond dat we tot dan verdienstelijk meespeelden”, aldus Herselt-coach Sven Milis. “Maar uiteindelijk heeft de beste ploeg gewonnen. We wisten dat we het moeilijk gingen krijgen. Ze pakten de titel in een hogere reeks, dus we hadden een tactisch plannetje uitgedokterd. Chapeau voor mijn dames dat ze zolang weerwerk boden.”

Bij Mol waren ze uiteraard in hun nopjes. De ploeg pakte de titel in eerste provinciale én daarbovenop nu de beker. “Historisch, ik denk dat zoiets nog nooit voorgevallen is in de geschiedenis van onze club. We verloren dit seizoen ook nog geen enkele keer en kijken de toekomst heel positief tegemoet in interprovinciale.”

Donderdag wordt de club om 19.30 uur ook gehuldigd in het gemeentehuis van Mol.

LEES OOK. Kontich pakt Beker van Antwerpen na zeer beladen finale tegen Retie: “Die panenka? Een ingeving van het moment”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen