Het ongeval gebeurde tijdens renovatiewerken van een oud bedrijvencomplex in de wijk Walle
Foto: Bas De Wilde

Arbeider overleden na val van 12 meter op bouwwerf in Kortrijk

In Kortrijk is een man om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Donderdagvoormiddag viel hij op een bouwwerf 12 meter naar beneden toen hij uit een hoogtewerker op het dak stapte. Het gaat om een Kosovaarse arbeider van 31 jaar. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 10 uur op een werf in Kortrijk. "De man uit Kosovo stapte van een hoogtewerker op het dak. Dat dak was niet sterk genoeg om de man te dragen, waardoor hij 12 meter naar beneden viel", zegt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

De West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat in Gent heeft een onderzoek naar het arbeidsongeval geopend. De lokale politiezone Vlas en de dienst Toezicht Welzijn op het Werk kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het ongeval precies kon gebeuren. Het slachtoffer was aan het werk voor een Sloveense onderaannemer.

Meest gelezen