Uiteindelijk stopte er ook een vrachtwagen met vorkheftruck. Die duwde de kabels nog wat hoger, zodat ook bussen en hogere voertuigen konden passeren.© rr

Bestelwagen smakt tegen elektriciteitspaal: Passerende vorkheftruck heft kabels op zodat verkeer door kan

Berlaar -

Op de Liersesteenweg in Berlaar zijn donderdagochtend twee mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een bestelwagen was er tegen een elektriciteitspaal terechtgekomen en in de gracht beland.

Het ongeval gebeurde iets na acht uur donderdagochtend tussen Viva Padel en de spooroverweg. De bestuurder van een bestelwagen verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur van zijn wagen, smakte tegen een elektriciteitspaal en kwam in de gracht tot stilstand. De impact was vooral groot ter hoogte van de passagierszijde. “Beide inzittenden zijn door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht maar uiteindelijk ging het bij beide slachtoffers om lichte verwondingen”, zegt Sofie Soons van politiezone Berlaar-Nijlen.

De bestelwagen belandde in de gracht, een voorbijganger zette een paal onder de laaghangende elektriciteitskabels zodat auto’s nog konden passeren.© rr

Door de klap kwamen de elektriciteitskabels laag over de baan te hangen. Een andere automobilist stopte om de kabels met een verkeersbord naar omhoog te duwen zodat auto’s toch konden passeren. “Wat later stopte er ook een vrachtwagenchauffeur die een vorkheftruck bijhad. Daarmee tilde hij de kabels nog hoger op zodat ook vrachtwagens en bussen konden blijven passeren.”

Na de takelwerkzaamheden werd de schade aan de bestelwagen pas echt goed zichtbaar.© rr

De brandweer kwam eveneens ter plaatse. In de loop van de ochtend stuurde ook Fluvius een interventieploeg naar de Liersesteenweg om de schade te herstellen. De twee slachtoffers, 19 en 50 jaar oud, mochten het ziekenhuis na verzorging verlaten. (tdk, hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners