De Turnhoutsebaan in Mol.© Gemeente Mol

Turnhoutsebaan weer open in beide richtingen

Mol -

De werken aan de Turnhoutsebaan in Mol zijn afgerond. Vrijdagavond kan het verkeer weer in beide richtingen rijden. Volgende week voert de aannemer nog enkele afwerkingen uit die geen verkeershinder veroorzaken.

Het kruispuntencomplex op de Turnhoutsebaan in Mol werd sinds augustus 2023 heraangelegd. Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur werkten samen om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren, waarbij vooral de veiligheid van fietsers en voetgangers absolute prioriteit kreeg. Het kruispuntencomplex kreeg nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Kapellestraat. Het gaat om conflictvrije lichten, waarbij er een aparte regeling geldt voor voetgangers, fietsers en auto’s. De ingebouwde sensoren moeten ervoor zorgen dat de kans op filevorming maximaal beperkt blijft. 

Om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen, zijn ook de verkeersstromen voor auto’s aangepast. Bestuurders kunnen niet langer rechtdoor naar de Turnhoutsebaan rijden via parking De Vliet, maar moeten omrijden via de Bossestraat. Wie van het centrum komt en de Postelarenweg wil indraaien, moet eveneens gebruik maken van de Bossestraat. Bestuurders die uit de richting van Dessel komen en de Postelarenweg langs rechts willen indraaien, kunnen nog wel afslaan. Ook de oversteek met de Kapellestraat blijft mogelijk.(SG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners