Meisje (9) sterft nadat zwaarlijvige tante op haar gaat zitten als straf

© AP, Shutterstock

In de Amerikaanse staat Florida is een 9-jarig meisje omgekomen nadat haar corpulente tante minutenlang op haar ging zitten als straf. De vrouw wordt nu vervolgd voor de dood van het kind.

rrln

De hulpdiensten rukten zaterdag uit naar een woning in het Amerikaanse Pensacola (Florida). Daar troffen ze de 9-jarige Dericka Lindsay bewusteloos aan, terwijl haar 64-jarige tante Veronica Green Posey het meisje probeerde te reanimeren. Ook de ouders van het kind waren aanwezig. Hulp mocht echter niet meer baten: Dericka overleed aan haar verwondingen.

Grace Joan Smith, de moeder van Dericka, vertelde agenten hoe het zover had kunnen komen, meldt persbureau AP. Volgens Smith was haar dochter “onhandelbaar” geworden. Daarop belde ze Posey om te helpen het meisje te bedaren en te straffen.

Aanvankelijk sloeg Posey haar nichtje met een liniaal en een metalen pijp, aldus Smith. Dericka rende vervolgens naar een stoel. De 150 kilo wegende tante ging toen op het meisje zitten. Na tien minuten gaf Dericka aan dat ze geen lucht kreeg, maar toch bleef Posey nog twee minuten zitten. Toen de vrouw opstond was Dericka buiten bewustzijn.

Posey wordt vervolgd voor kindermishandeling en de dood van het meisje. Beide ouders, die niets deden om in te grijpen, worden vervolgd voor nalatigheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen