© BELGA

Zaak uit 2010 rond ex-politiebaas Audenaert opnieuw half jaar uitgesteld

De zaak rond de ex-politiebaas Glenn Audenaert, die zich moet verantwoorden voor passieve corruptie, witwassen, schending van het beroepsgeheim, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, is opnieuw met zes maanden uitgesteld. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde dinsdag beslist.

lto
Bron: BELGA

Het onderzoek, dat al in 2010 startte, draait vooral rond de verhuis van de federale politie naar het voormalige Rijksadministratief Centrum in Brussel. Audenaert, de voormalige directeur van de federale gerechtelijke politie van Brussel, zou smeergeld gekregen hebben om de verhuis te helpen doordrukken. Hij werd in 2012 door de onderzoeksrechter in Dendermonde in verdenking gesteld van schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, en in september 2015 werd hij ook in verdenking gesteld van passieve corruptie en witwassen. Hij werd toen vrijgelaten onder strikte voorwaarden en ging later met pensioen. 

 In het onderzoek werd ook de Nederlandse vastgoedmagnaat Frank Zweegers opgepakt, wiens vastgoedbedrijf Breevast mede-eigenaar was van het gebouw. In maart 2017 werd ook de lobbyist Koen Blijweert opgepakt, maar hij werd kort daarna vrijgelaten onder voorwaarden om gezondheidsredenen. In 2019 bleek nog uit een audit van Financiën dat het gebouw meer dan 40 miljoen euro te veel had gekost aan de belastingbetaler. Blijweert overleed in februari 2021 en voor Zweegers waren de feiten verjaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer