woensdag 22 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Trainer Vincent Spiltijns met enkele van zijn spelers. Serge Minten

Vanavond om 20.30u: Inter Hasselt - Val. Piringen

Inter Hasselt is een multicultureel gezelschap

“Niet op straat rondhangen”

Nieuwkomer Initia Hasselt opent vanavond de dans tegen Val. Piringen op Kiewit. “Om halfnegen en niet om halfzeven, want we moeten de terreinen delen met andere clubs”, aldus secretaris Jolien Hanssens die in het dagelijks leven actief is in de sociale sector.

“Vandaar natuurlijk dat Inter Hasselt een multicultureel gezelschap is”, geeft Jolien Hanssens toe. “We recruteren in de regio Hasselt-Genk. Die jongens maken deel uit van het Internationaal Comité van Hasselt dat de solidariteit en samenwerking tussen allochtonen en autochtonen wil bevorderen. Er maken dan ook heel wat nationaliteiten deel uit van onze groep. Het zijn stuk voor stuk talentrijke spelers die wij speelkansen willen geven. Enkelen onder hen hebben bij de jeugd gespeeld van Stevoort, Herk Sport en Sporting Hasselt. Maar ze hadden het gevoel dat ze daar gediscrimineerd werden en hun kans niet kregen. Dat is de reden waarom wij gestart zijn met die nieuwe club. Wij willen al die talentvolle jongens de kans geven om te voetballen in plaats van op straat rond te hangen,” aldus Hanssens.

Fedasil

Trainer Vincent Spiltijns zet zijn schouders onder dit project, gesteund door Brahim Rimini en ondervoorzitter Sow Aliou. “Er zullen ook enkele jongens meedoen van het asielcentrum van Houthalen-Helchteren”, zegt hij. “Daarvoor hebben we een samenwerkingsverband afgesloten met Fedasil. Die gasten kunnen met het openbaar vervoer naar Hasselt komen.”

Vraag is natuurlijk hoe dit kleurrijke gezelschap het er vanaf zal brengen. “Als we de nodige discipline in de groep krijgen, moeten we met een stevig team kunnen uitpakken”, meent Spiltijns. “Dan zie ik ons in de top vijf meedraaien, want er hebben verschillende jongens al competitievoetbal gespeeld.”

VELM VV

Veld is nog een bouwwerf

Velm VV speelt vanavond niet. De oorzaak daarvan is het terrein dat meer op een bouwwerf lijkt dan op een voetbalveld. Omdat Gingelom de match niet kon omruilen, wordt er gewoon niet gespeeld.

“Ons A-plein is afgegraven en wordt genivelleerd”, zegt secretaris Luc Vissers. “Diagonaal was er een hoogteverschil van zo’n twee meter. Vervolgens wordt er een kunstgrasmat aangelegd. Daar zullen ons eerste elftal en twee invallersploegen spelen. In een latere fase zal ook de jeugd daar mogen voetballen.”

Jammer voor trainer Jurgen Rutten dat hij het op de openingsspeeldag niet mag opnemen tegen zijn ex-club, E. Gingelom. “Omdat het voor hen onmogelijk was om vanavond thuis te spelen, zullen we het op 27 september tegen elkaar opnemen”, zegt de secretaris. “Tegen dan moet ons terrein klaar zijn.” (nm)

VC JEKERVALLEI SLUIZEN

Terug na 22 jaar weg geweest

Sluizen start na 22 jaar weer in het provinciaal voetbal. Eerst heeft men nog een tijdje bij de Maaslandse Veteranen gespeeld, vervolgens in het Bedrijfsvoetbal en nu keert men dus terug.

“We zijn weer overgestapt omdat

de meeste spelers niet meer twee dagen na mekaar wilden voetballen”, zegt trainer Nelissen. “Op vrijdagavond in de zaal en zaterdagnamiddag op het veld. Dat zorgde voor ontevreden dames, weet je. We beschikken over 21 spelers, maar slechts over één ploeg. Het zal dan ook moeilijk worden om iedereen aan bod te laten komen, maar dat lukt wel.”

“In de oefenmatchen tegen ploegen uit de hogere reeksen liep het niet slecht, hoor. Alleen conditioneel schoten we nog wat te kort. Maar goed, we zullen leergeld moeten betalen. Daar zijn we toe bereid. Het is vooral te hopen dat we de start niet missen”, beseft Nelissen. (nm)

PLOEGNIEUWS

Drie weken lang als profspelers

De spelers van vierde B beginnen vanavond al aan de competitie aan het ritme van twee matchen per week en dat na een relatief korte rust- en voorbereidingsperiode. Het gevolg is wel dat herexamens en zware blessures een aantal clubs parten spelen. Voorts kan er op de velden van Velm (aanleg van kunstgrasmat) en Riemst (verbouwingen) een maand lang niet gespeeld worden zodat die clubs moeten uitwijken of moeten wachten om te starten. Ziehier het programma van vanavond.

18.30 uur

Jong STVV - Vliermaalroot

JONG STVV: Voor Ben Wintmolders (afgescheurde kruisband) en doelman Kevin Branckhaute (verbrijzelde vinger) is het seizoen al voorbij. Nieuwkomers herstellen nog steeds van hun blessures van vorige seizoen.

VLIERMAALROOT: Voorbehoud voor Laurent Burnet, Geert Lismont en Robrecht Buntinx.

Sp. Aalst - KSK Herkenrode

SP. AALST: Voorzitter Sanen nodigt heel Aalst uit voor deze openingsmatch.

KSK HERKENRODE: Yannick Myny, Pieter Vanoppen (knie), Iljas Chouaten (appendix), Jef Vanstreels (mediale band knie) en Joran Nelissen (meniscus) missen de start.

J. Borgloon - Vroenhoven

BORGLOON: Ruben Beckers, Jan Carnotensis (knie), A. Carnotensis, Uten, Posen (blessures), Cedric Potargent (examens) en Bogaerts (werk) missen de start.

VROENHOVEN: Plusquin (quadriceps), Philtjens (knie) en Coenegrachts zitten in de lappenmand.

19.00 uur

Diepenbeek B - Heis

DIEPENBEEK B: De voltallige kern.

HEIS: Nieuwkomer spits Karel Verhuizen is nog niet fit.

19.30 uur

VV Hoeselt B - Riemst

VV HOESELT B: Feytons (blessure) en Utkin (examens) spelen niet.

RIEMST: Dennis Vanharen is een tweetal maanden in de lappenmand.

Bilzen-Waltwilder B - Sluizen Jekervallei

BILZEN-WALTWILDER B: Imamovic (knie), Lambrechts (pees) en Moors (overbelasting) revalideren.

JEKERVALLEI SLUIZEN: Kevin Jans (kruisbanden), Kenny Merken (pols) en Jo Sibowski (werk) ontbreken.

Woensdag 20.30uur

Inter Hasselt - Piringen

INTER HASSELT: Hamida Dahou en Mohammed Karamat zijn nog met vakantie.

PIRINGEN: Keeper Jurre Aerts en Jurgen Eggen zijn nog out. (nm)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws