Themabeeld.© blg

Je neemt best ouderschapsverlof op vóór de zomer: “Behandelingstermijn beperken”

Ouders die tijdens de zomermaanden ouderschapsverlof willen nemen, wachten best niet te lang met hun aanvraag. Dat raadt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) woensdag aan.

blg, scl
Bron: BELGA

De RVA ontvangt elk jaar een hele hoop aanvragen in juni. Hij vraagt ouders daarom om niet tot dan te wachten met hun aanvraag. “Aan degenen die van plan zijn ouderschapsverlof aan te vragen, raden wij aan om nu al hun aanvraag voor de zomerperiode in te dienen”, zegt Laurens Van Tichelen, coördinator voor loopbaanonderbreking bij de RVA, in een persbericht. “Zo kunnen wij een correcte dienstverlening verzekeren en de behandelingstermijn beperken. Je ontvangt tijdig onze beslissing en de betaling en kan zonder zorgen de zomervakantie aanvatten.”

Ouderschapsverlof aanvragen kan digitaal. De procedure verloopt in verschillende stappen. De eerste stap is dat de werknemer zijn of haar werkgever schriftelijk op de hoogte brengt van het voornemen om ouderschapsverlof te nemen. Na het akkoord van de werkgever kan de aanvraag ingediend worden bij de RVA.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER