Lichaam in afgebrande schuur Berkel is van 20-jarige Rotterdammer

Nieuws
Het lichaam dat maandag door een minderjarige jongen werd gevonden in een afgebrande schuur in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om de doodsoorzaak te achterhalen. In het pand zijn ook spullen gevonden voor de productie van verdovende middelen, meldt de politie dinsdag.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 14:34 aangepast 16:29
Afbeelding
beeld anp

Dat het lichaam niet eerder werd gevonden door politie of brandweer, komt volgens een woordvoerster van de politie doordat de brandweer het nadat de brand was geblust nog niet veilig vond om de schuur in te gaan. Ook waren er geen vermisten en dus geen reden om aan te nemen dat er mensen in het pand waren. Daarom is besloten niet zondagavond nog de schuur in te gaan, legt de woordvoerster uit. Wel werd toen besloten om maandagmiddag forensisch onderzoek te doen. "We werden ingehaald door de actualiteit, omdat maandagochtend het lichaam al werd ontdekt door een omwonende."

De brand aan de Noordeindseweg in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs brak zondag uit. De politie liet toen al weten rekening te houden met brandstichting. Kort na de melding van de brand werden in de omgeving twee verdachten aangehouden van 21 en 28 jaar. Zij zitten nog vast en worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leger Israël vindt lichamen drie gijzelaars, onder wie Shani Louk

Het Israëlische leger heeft de lichamen van drie gegijzelden teruggevonden in de Gazastrook. Het gaat om Shani Louk, Amit Bouskila en Yitzhak Gelerenter, die alle drie op een festival in Israël waren toen Hamas op 7 oktober vorig jaar aanviel.

Afbeelding

Poetin en Zelensky zien weinig in wapenstilstand tijdens Spelen

Een staakt-het-vuren tijdens de Olympische Spelen tussen Oekraïne en Rusland zal er niet snel van komen. Het idee komt uit de koker van de Franse president Emmanuel Macron en ook de Chinese president Xi Jinping heeft het geopperd.

Afbeelding

Leger Israël meldt hevigste gevechten in Noord-Gaza sinds oktober

Het Israëlische leger noemt de onlangs hernieuwde gevechten in de noordelijke stad Jabalia in Gaza 'misschien wel de hevigste' sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober.

Afbeelding

Demonstranten verlaten binnenplaats Oudemanhuispoort

De demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet met een paar tenten, hebben het terrein weer verlaten. Wel kondigden de demonstranten aan later terug te komen. 'Dit is nog niet het einde.

Afbeelding

UvA doet aangifte tegen betogers, spreekt van intimiderende sfeer

De Universiteit van Amsterdam doet aangifte tegen de demonstranten die vrijdag aan het einde van de middag actie voeren bij de Oudemanhuispoort. Zij hebben zich volgens de universiteit schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en erfvredebreuk.

Afbeelding

Vakbond dreigt met nieuwe staking grenspolitie op Heathrow

Medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen opnieuw te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Vakbond PCS kondigt een werkonderbreking van drie dagen aan vanaf 31 mei.