Luk Wyns belooft dat het er pittig aan toe zal gaan in derde seizoen van ‘Crimi Clowns’: “Er zit meer seks in”

© Crimi Clowns

“Clowns overdag en criminelen bij nacht. De serie ‘Crimi Clowns’ is na een pauze van enkele jaren weer terug op het scherm. Luk Wyns en co. beginnen vrijdag op Q2 aan het derde seizoen.

Tom Vets

De meest prettig gestoorde gangsterfamilie van Vlaanderen zet vanaf vrijdag haar criminele activiteiten verder. Het verhaal begint met een roofmoord in een Brasschaatse villa. Alle sporen leiden naar de bende van Ronny Tersago (Wyns), en zoon Wesley (Johnny de Mol) belandt in de cel. De Crimi Clowns proberen daarna uit de illegaliteit te stappen, maar het gaat van kwaad naar erger.

Nooit expliciet

De cast met onder anderen Frank Aendenboom, Chris Willemsen, Veerle De Jonghe en Manou Kersting tekent weer present. “Crimi Clowns is ­geëvolueerd. Tegenover vroeger zit er meer seks in”, zegt geestelijke vader Luk Wyns, die ook nu weer de hoofdrol opeist. “Dat had ik niet meteen door tijdens het schrijven. Maar toen we filmden, merkten we dat er toch behoorlijk meer borsten en konten voor de camera opduiken. Let wel: het zal nooit expliciet worden. Zoals ze in de VS zeggen: We don’t do pussies (we tonen geen geslachtsdelen, nvdr.)”

De cast is ongewijzigd, al is het aandeel van Johnny de Mol deze keer flink kleiner. “Johnny was enkele grote tv-shows in Nederland aan het doen en wil minder acteren. Tegelijk zou Crimi Clowns niet meer passen bij zijn huidige imago. Jammer, maar we hebben dat netjes in het scenario kunnen verwerken. Johnny’s personage zit in de bak, en raakt er niet meer uit.”

‘Uitschot’ verwerkt

Nog een verschil is dat het aantal afleveringen werd opgetrokken tot veertien. “Grote stukken van de Crimi Clowns-film Uitschot(die maar 5.000 bezoekers naar de bioscoop lokte, nvdr.) zijn verwerkt doorheen de reeks. Bewust, omdat je anders een aparte tv-reeks maakt, die losstaat van de film. Ook zijn de filmbeelden vaak anders gemonteerd. Zo heb je een grote schietpartij in restaurant De Vleeshal. Op het witte doek zie je die beelden in slow motion met operamuziek, terwijl dat fragment in de tv-reeks slechts enkele seconden duurt.”

Een vierde seizoen van de gewelddadige, zwartkomische misdaadreeks is een mogelijkheid. “De huidige reeks heeft opnieuw een open einde.”

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video