woensdag 25 april 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Karel Hemerijckx

Volleybal

HOHO SERVEERT

“Roeselare in gat gebeten”

Hij speelde voor zowel Maaseik als Roeselare. Hij heeft het hart op de tong en gaat geen thema uit de weg. Maaseikenaar Kristof Hoho is dus de geknipte persoon om zijn licht te laten schijnen over de Clásico.

”Tja, 3-0 op je doos krijgen, dat is toch wel een mentale tik. Roeselare was gewoon echt niet goed. Receptioneel onvoldoende, veel te veel persoonlijke fouten. Ook Hendrik Tuerlinckx was niet de opposite die we kennen. Ik had zelfs het gevoel dat Maaseik, dat zelf ook niet fenomenaal serveerde, met de handrem op de zege binnenhaalde. Ze hoefden niet voluit te gaan. Een teken dat ze in goede vorm verkeren natuurlijk. Ze hebben ook duidelijk lessen getrokken uit de verloren bekerfinale.”

“Van Maan weet ik dat hij altijd met een overvloed aan grinta speelt, maar ook de andere jongens toonden veel goesting. Van Cox heb ik genoten. Enkel Rychlicki was nog geen 100 procent. Ik verwacht de ervaren Bruno samen met Maan straks aan de afslag. Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Roeselare gaat in haar gat gebeten zijn, dat is zeker. Maar om Maaseik te kloppen zal het wel 30 tot 40 procent beter moeten spelen. Noliko zal zelf dan weer beter moeten serveren. Op Schiervelde is het wel nooit gemakkelijk. In ieder geval: verliest Roeselare, kom dan maar eens winnen in Maaseik. Meer nog, dan is de titelstrijd voorbij. Dat laat Noliko zaterdag niet meer liggen. De druk voor Roeselare is dus zeer groot. Pakt Noliko straks set één, ben ik helemaal be- nieuwd wie er gaat opstaan bij Knack.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws