Infnromateur Elbert Dijkgraaf.© EPA-EFE

Nederlandse informateurs zetten gesprekken over vorming regering voort tot 15 mei

Er zal voor de deadline van woensdag 15 mei geen verslag over de formatie in Nederland komen. Dat hebben de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol vrijdagavond meegedeeld. Als er al een akkoord komt tussen de vier formerende partijen, zal dat ook pas tegen volgende week woensdag zijn, zo klinkt het. “Er wordt wel tot 15 mei gesproken, maar het hangt er een beetje af van welke vorm en in welke intensiteit”, aldus Van Zwol.

wver
Bron: BELGA

De informateur wijst erop dat de vier partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen - PVV, VVD, NSC en BBB - nog moeten terugkoppelen naar hun fracties als er een akkoord komt. “Dat moet ook allemaal nog in deze tijdspanne.” 

Dijkgraaf en Van Zwol hadden tot en met 15 mei de tijd gekregen om formatiegesprekken te voeren. Eerder deze week had onder anderen Caroline van der Plas (BBB) nog gezegd dat een akkoord erg dichtbij was, maar de informateurs zijn er dus van overtuigd dat ze tot aan de deadline moeten voortwerken.

De leiders van de vier formerende partijen hebben vrijdag tot 21.15 uur bijeengezeten. De onderhandelingen worden zaterdag voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer