© Google Street View

Karaokebar vlak bij Antwerpse Grote Markt moet tijdelijk sluiten

Even geen zwierige deuntjes en kwelende stemmen op de Kaasrui. De karaokebar Park Avenue is sinds maandag dicht. De uitbater werd eigenaar en is vergeten een nieuwe alcoholvergunning aan te vragen.

“Ons wijkteam is sinds 11 februari bezig met de zaak op de hoogte te brengen van het gebrek aan een alcoholvergunning”, vertelt Willem Migom van de Lokale Politie Antwerpen. “Tot op heden is dat nog niet in orde gebracht. Daarom is in opdracht van het parket de zaak gerechtelijk verzegeld sinds maandag.” Vanaf de uitbater de vergunning in orde brengt, mag de zaak terug open. “Of als er geen alcohol wordt geschonken”, voegt Migom eraan toe. Dan zouden de klanten wel even nuchter het podium op moeten.

“Stomweg vergeten”

Alan Lau (37) van Park Avenue betreurt dat de zaak toe is en legt uit wat er gebeurde. “Ik was al geruime tijd uitbater, het is een familiezaak. Maar ik ben ook eigenaar geworden en daarom is er een nieuwe BVBA opgericht. Dan moet je ook een nieuwe alcoholvergunning aanvragen. Ik ben dat stomweg vergeten te doen.”

“Het is niet heel erg, Park Avenue sluit maar even”, gaat Alan Lau verder. “Maar voor de vaste klanten is het wel lastig. Ik denk dat de vergunning over een week of twee weken in orde is. Hopelijk kan dat spoedig in orde komen. Als je een nieuwe alcoholvergunning aanvraagt, moet er meteen ook gecontroleerd worden op brandveiligheid en dergelijke. Daarom neemt het een tijdje in beslag.” (anro)