Bevoegdheden in schepencollege Beringen bekend

Het nieuwe schepencollege van Beringen, dat vanaf januari van start gaat, heeft zopas de verdeling van de bevoegdheden bekendgemaakt. Toekomstig burgemeester Thomas Vints (cd&v) wil naar eigen zeggen op een verbindende manier aan politiek doen en wil van Beringen een stad maken waar iedereen zich welkom moet voelen.

zb

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober was er in Beringen na een lange namiddag keihard onderhandelen een coalitie op de been gebracht. Na enkele weken van onderhandelingen tussen de coalitiepartners werd zopas de verdeling van de bevoegdheden wereldkundig gemaakt. Bij Cd&v neemt burgemeester Thomas Vints nog onder andere de domeinen veiligheid en Preventie, Beleidsplanning, Strategisch stadsbeleid & Innovatiebeleid, Communicatie – Citymarketing en ook Armoede voor zich. Schepen Patrick Witters (Cd&v) neemt de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Duurzaamheid en Juridische Zaken op. Schepen Hilal Yalçin (Cd&v) neemt de portefeuille Sociale Zaken, Personeel en Burgerzaken op. Ze is tevens ook Voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale dienst. En schepen Jean Vanhees (Cd&v) blijft op het domein van de voorbije legislatuur met Openbare werken, Verkeer & Mobiliteit en Facilitair beheer.

In 2023 neemt Ann-Sofie Vanoverstijns de fakkel over van Jean Vanhees. Bij N-va wordt voormalig lijsttrekker Werner Janssen schepen van Lokale Economie, Middenstand en Toerisme. Partijgenoot en schepen Jessie De Weyer (N-va) zal de bevoegdheden Jeugd, Wijkontwikkeling, Participatiebeleid, Recreatie en BIB op zich nemen. Bij Voluit tenslotte krijgt schepen An Moons (Voluit) de bevoegdheid cultuur, erfgoed, onderwijs en dorpenbeleid en schepen Tijs Lemmens (Voluit) zal de komende jaren het departement Financiën, Sport, Milieu en ICT invullen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer