© Tom Palmaers

Flat in Genk onbewoonbaar na brand: eten stond iets te lang op het vuur

De brandweer rukte gisteren rond 18.45 uur uit voor een brand in een appartementencomplex aan de Zonneweeldelaan in Genk. Er woedde een korte maar hevige brand in de keuken van een van de flats op de elfde verdieping. De bewoners hielden de deuren naar de andere vertrekken dicht, waardoor het vuur niet verder kon uitslaan, maar ze moesten vanwege de rookschade wel elders de nacht doorbrengen.

Phillip PERGENS

De brand ontstond tijdens het bereiden van het avondeten. De bewoners hadden dat iets te lang op het fornuis laten staan. Het eten brandde aan en het vuur breidde zich via de kasten verder uit. De brandweer van Genk kwam ter plaatse en kregen alles snel onder controle, maar de keuken raakte wel zwaar beschadigd en ziet zwartgeblakerd van het roet.

© Tom Palmaers

De bewoners bleven ongedeerd en zorgden ervoor dat de schade niet nog groter was. Zo hielden ze de deur naar de rest van het appartement dicht en voorkwamen ze erger. Doordat er toch een aanzienlijke hoeveelheid rook was vrijgekomen, moest de brandweer het appartement ventileren. Vanwege de rookschade werd het tijdelijk onbewoonbaar verklaard en raadden ze de bewoners aan om de nacht elders door te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer