Speculoosjes vallen in de smaak in VS: Lotus Bakeries bekroond door Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel
In New York is het Belgische bedrijf Lotus Bakeries door BelCham, de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel, uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Dat heeft BelCham zaterdag bekendgemaakt. Ook softwarefabrikant Odoo en burggraaf Dirk Frimout werden in de bloemetjes gezet.
BelCham bekroont elk jaar Belgische ondernemingen en mensen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken.
Lotus Bakeries is dit jaar uitgeroepen tot onderneming van het jaar. De prijs wordt toegekend aan een Belgisch bedrijf dat internationaal uitblinkt op het vlak van innovatie en zakelijk succes. BelCham looft de koekjesfabrikant voor het succes dat hij boekte in de VS met zijn origineel gekarameliseerd speculooskoekje, de Biscoff.
De prijs voor meest beloftevolle onderneming van het jaar ging naar softwareontwikkelaar Odoo. De software heeft wereldwijd vier miljoen gebruikers, waaronder zowel start-ups als grote ondernemingen. Met een hoofdkwartier in Grand-Rosière (in de provincie Waals-Brabant), vierhonderd werknemers wereldwijd en een ecosysteem van duizenden ontwikkelaars is Odoo snel gegroeid en heeft het bedrijf een indrukwekkend succes geboekt met een snel evaluerend product, aldus BelCham.
Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, kreeg ten slotte de 2018 LifeTime Achievement Award. Met het Amerikaanse ruimteschip Atlantis cirkelde hij in 1992 143 keer rond de aarde. Frimout voerde Amerikaanse en wetenschappelijke experimenten aan boord uit. "Zijn werk is nog steeds van grote invloed vandaag en is bijzonder relevant gezien de steeds groeiende concurrentie binnen de ruimtevaart", klinkt het.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMPolitiek65
Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
-
PREMIUM
Lotus schrapt Pommeline-koekjes
-
IMF somberder over economische groei in eurozone
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is somberder geworden over de groei van de economie in de eurozone. Dat komt onder meer door Duitsland. In de grootste economie van de eurozone staat het sentiment van consumenten nu al geruime tijd onder druk. Ook voor Frankrijk zien de vooruitzichten er minder rooskleurig uit dan bij de vorige grote economische raming in januari. -
-
8
Tesla krijgt klappen op de beurs: aandeel dit jaar al ruim 40 procent gezakt
-
PREMIUMVoeding
Na het zout, nu de suikers en vetten: onze voeding weer iets gezonder
U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten gemiddeld 5,8 % minder suikers, in koekjes gemiddeld 3,2 % minder verzadigde vetten. Aldi alleen al haalt per jaar 750 ton suiker, 130 ton vet en 35 ton zout uit zijn producten. -
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten
In navolging van de olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken. -
18
Van kwaad naar erger voor Elon Musk: aandeel Tesla zakt naar laagste punt in jaar tijd
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Recept
Koken met Lotus Speculoos: moelleux van speculoos en karamel
Vanaf zaterdag 9 september krijg je 9 weken op rij een receptenboekje bij Het Laatste Nieuws. Boordevol heerlijke topgerechtjes met je lievelingsmerken als hoofdingrediënt. Hier krijg je alvast een eerste receptje cadeau! -
PREMIUM
Speculoos verovert verder de wereld
6 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerFreddy De Vos
Emi Hergersberg
Johan Van Biesen
Cauwenbergs Christof
Olivier van Remoortel