© EPA-EFE

VIDEO. Romelu Lukaku schenkt AS Roma in zijn laatste thuismatch de overwinning met rake kopbal

AS Roma heeft zondagavond op de 37e en voorlaatste speeldag in de Serie A met 1-0 gewonnen van Genoa. Romelu Lukaku zorgde in de slotfase met een rake kopbal voor het enige doelpunt.

Jens Heylen
Bron: BELGA

De topschutter aller tijden van de Rode Duivels kreeg halfweg de tweede helft een goeie schietkans maar zijn poging werd gekeerd door Josep Martinez. Even later moesten de Romeinen met tien verder na de uitsluiting voor Leandro Paredes. 

Ondanks de numerieke minderheid kwam Roma toch op voorsprong in het Stadio Olimpico. In de 80e minuut kopte Lukaku een voorzet van El Shaarawy tegen de netten, goed voor zijn dertiende competitietreffer dit seizoen. Omdat hij tijdens de viering zijn shirt uittrok, kreeg Big Rom geel. Dat was zijn vijfde karton van het seizoen en daardoor mist de van Chelsea gehuurde aanvaller de laatste competitiematch bij staartploeg Empoli. In de toegevoegde tijd kwam Tammy Abraham hem vervangen. 

Bij Genoa speelde collega-Rode Duivel Koni De Winter centraal achterin de hele match.

In het klassement verstevigt Roma met 63 punten zijn zesde plaats, goed voor een ticket voor de Europa League. Genoa is elfde met 46 punten.

De samenvatting:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer