© BELGA

“Zullen nog acties ondernemen, maar er moet gespeeld worden”: Standard-fans plannen geen boycot bij laatste wedstrijden van seizoen

De fans van Standard zullen geen protestacties ondernemen bij de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Dat hebben de Luikse supporters, die afgelopen vrijdag uit onvrede over de Amerikaanse eigenaar 777 Partners het competitieduel tussen Standard en Westerlo dwarsboomden, dinsdag laten weten in een open brief op sociale media.

Marnix Taes
Bron: BELGA

“We zullen nog acties ondernemen voordat het seizoen ten einde komt, maar het is duidelijk dat de laatste matchen gespeeld moeten worden. We zijn er niet fier op dat we een wedstrijd moesten boycotten, maar we deden wat we moesten doen. We moeten een einde maken aan het tijdperk van 777, de club moet zo snel mogelijk worden verkocht”, viel er te lezen.

Door protest van de Standard-supporters kon vrijdagavond de wedstrijd tussen Standard en Westerlo op de achtste speeldag van de Europe Play-offs niet doorgaan. De Luikse fans, die vooraf de acties aankondigden, blokkeerden de spelersbus aan de jeugdacademie, waardoor de spelers niet reglementair binnen de 30 minuten na het voorziene aanvangsuur (20u45) konden arriveren op Sclessin. Een forfaitnederlaag hangt bijgevolg in de lucht. Op de laatste twee speeldagen neemt Standard het nog op tegen AA Gent en KV Mechelen.

De supporters zijn ontevreden met de situatie waarin de club zich momenteel bevindt, twee jaar na de overname door het Amerikaanse 777 Partners. Niet alleen sportief kenden de Rouches een rampseizoen, door financiële en juridische problemen bij 777 worden de spelers momenteel niet meer betaald. Ze eisen dat de Amerikanen zich terugtrekken als eigenaar.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik